Oerol

Oerol Festival

Juni | Ieder jaar in juni staat Terschelling in het teken van het Oerol Festival.

Jaarlijks in juni is er op Terschelling het Oerol Festival. Het locatietheater festival Oerol met beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Oerol Festival

Op Terschelling is een jaarlijks terugkerend cultureel festival in juni Oerol. Oerol festival werd in 1981 opgericht door Joop Mulder, destijds eigenaar van café de Stoep in Midsland. De eerste editie vond plaats op 18 juni 1982.

Jaarlijks verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor Theater, Dans, Pop-up performances, Spoken Word, Beeldende Kunst, Wetenschap, Onderzoek en Live-muziek. Veel voorstellingen worden vaak ter plekke voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. In tien dagen biedt Oerol het programma waar een gemiddelde schouwburg een heel seizoen over zou doen. Met meer dan 50.000 bezoekers is Oerol het grootste festival voor locatiekunsten van Europa.

Naast veel premieres, experimentele performances en aanstormend talent biedt Oerol ook ruimte voor reflectie. De natuurlijke omgeving van het eiland met brede stranden, het duinlandschap en heel veel bos helpt daarbij. Maar inspiratie komt ook spontaan in de schuur, op de dijk, in een tentje op onze festivalterreinen of gewoon op straat.

Waar je ook kijkt: overal om je heen gebeuren mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Oerol gaat de hele dag door, tien dagen lang!

Locatie Oerol Festival

Midden op het eiland  aan de oostkant van Midsland daar vind je festivalterrein de Westerkeyn. Daar moet je zijn om Oerol te beleven!

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs