Dickens Festijn

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 kon het iconische Dickens Festijn in Deventer na twee jaar corona-pandemie eindelijk weer door gaan! De 19e eeuwse Engelse stad herleefde in volle glorie: in het Bergkwartier kwamen ruim 950 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven.

Het festijn trok vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. “Echt iedereen is blij. We mogen weer! Bezoekers, acteurs, koren, bewoners en organisatie, iedereen geniet volop.”

Centrum van Deventer

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen jaarlijks ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang.

Dickens Walk
6 t/m 30 december (m.u.v. 16 en 17 dec. 2023)

Komend december is ook de hoorspelwandeling ‘Dickens Walk’ weer terug. Ervaar de boeken van Charles Dickens op eigen gelegenheid via deze audio-tour. Ontwikkeld in samenwerking met het Theaterschip en fotograaf Charles Niël (6 t/m 30 december)

Locatie Dickens Festijn

Tolbertervaart, 1
9356VD Deventer

Aankomende evenementen

Samba Global!

Locatie: Ruurlo

Mega Curiosa en Antiekmarkt in de Beursfabriek te Nieuwegein

Locatie: Nieuwegein

The Dutch Drag Dynasty

Locatie: Amsterdam

Paasvuur Espelo 2024

Locatie: Holten

Huisje Boompje Baby

Locatie: Groningen

What so ever live

Locatie: Wijk aan Zee

Food la Route weer Gouda!

Locatie: Gouda

Food la Route Voorburg

Locatie: Voorburg

Geweldige show in de Nieuwe Kerk Zierikzee door popkoor Seaside Rendez-Vous

Locatie: Zierikzee

Inloopavond ‘Over de drempel’

Locatie: Olst