Dickens Festijn

Dickens Festijn

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 kon het iconische Dickens Festijn in Deventer na twee jaar corona-pandemie eindelijk weer door gaan! De 19e eeuwse Engelse stad herleefde in volle glorie: in het Bergkwartier kwamen ruim 950 personages uit de boeken van Charles Dickens tot leven.

Het festijn trok vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. “Echt iedereen is blij. We mogen weer! Bezoekers, acteurs, koren, bewoners en organisatie, iedereen geniet volop.”

Centrum van Deventer

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen jaarlijks ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang.

Dickens Walk
6 t/m 30 december (m.u.v. 16 en 17 dec. 2023)

Komend december is ook de hoorspelwandeling ‘Dickens Walk’ weer terug. Ervaar de boeken van Charles Dickens op eigen gelegenheid via deze audio-tour. Ontwikkeld in samenwerking met het Theaterschip en fotograaf Charles Niël (6 t/m 30 december)

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland