Bevrijdingsfestivals Nederland

Met meer dan 200 artiesten die in 14 steden door heel het land optreden zijn de Bevrijdingsfestivals Nederland in mei bijzonder te noemen. Al meer dan 25 jaar viert heel Nederland 5 mei de dag dat we de vrijheid vieren!

Bevrijdingsfestivals Nederland

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven.

Op de Bevrijdingsfestivals staan we samen stil bij dit gegeven, tijdens verschillende momenten en activiteiten. Om te vieren dat we vrij zijn, en om steun te betuigen aan hen die dat niet zijn.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft vorm aan herdenken op 4 mei en vieren op 5 mei. Alle 14 officiële bevrijdingsfestivals worden in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei georganiseerd. Wat er naast de Bevrijdingsfestivals nog meer wordt georganiseerd zie je op:

Naast de 14 Bevrijdingsfestivals zijn er nog tal van andere evenementen in het land.

Bekijk waar je allemaal de bevrijding kan vieren.

Daarnaast kunt u ook social media volop informatie vinden over de Bevrijdingsfestivals. In aanloop naar 5 mei en vooral ook op 5 mei gebruiken we in al onze ‘Ambassadeurs’ uitingen #geefvrijheiddoor en #bevrijdingsdag

Locatie Bevrijdingsfestivals Nederland

In heel Nederland zijn er Bevrijdingsfestivals!

Bezoek de website

 

Aankomende evenementen

Sail Den Helder

Locatie: Den Helder

Taste of Asia

Locatie: Rotterdam

Zonnekijkdag 2023

Locatie: Castricum

Popkorenfestival Zierikzee

Locatie: Zierikzee

Uitnacht Arnhem

Locatie: Arnhem

Stoomdag

Locatie: Dronten

Amstelveen in 24hrs

Locatie: Amstelveen