Wat te doen in mei

Wat gaat de tijd snel. We zijn alweer bijna op de helft van het jaar! Ook in mei is er weer van alles te doen. 

Wat te doen in Mei

We zijn alweer bijna op de helft van het jaar. Wat gaat de tijd snel toch snel! Ook deze maand is er weer van alles te doen.

Denk je nou wat te doen in Mei? Dan hebben wij hier leuke suggesties voor je.

Bijzondere dagen en feestdagen in mei

De maand mei staat in het teken van de bevrijding in 1945. In het begin van de maand worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en de dag erna staat het land in het teken van de vrijheid, op bevrijdingsdag. Later in de maand mei wordt Hemelvaartsdag gevierd, met verschillende festivals op verschillende plekken in Nederland.

Op 4 mei is De Nationale Dodenherdenking met onder andere twee minuten stilte om 20.00 uur. De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam. In eerste instantie werden alleen de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Nederlandse militairen en verzetsstrijders herdacht, maar nu herdenken we alle omgekomen mensen bij alle oorlogen en rampen.

Een dag later op 5 mei vieren we de bevrijding! Op 5 mei is in heel Nederland van alles te doen waaronder het bevrijdingsfestival. Dit is door het hele land in alle grote steden. Ook kun je het bevrijdingsfestival thuis volgen op tv. Heel veel artiesten treden op deze special dag op en vliegen van festival naar festival met een helikopter. Lees meer over het bevrijdingsfestival op onze website.

30 mei is het Hemelvaart dag. Al jarenlang wordt Dauwpop alweer georganiseerd op Hemelvaartsdag in Hellendoorn. Ooit begonnen met zo’n duizend bezoekers komen er de laatste jaren zo’n 10.000 bezoekers. Dauwpop biedt een breed muzikaal programma. Kom meer te weten over Dauwpop op hun website. 

Evenementen in Mei

In mei zie tal van evenementen waar je naar toe kunt gaan!

  • Bevrijdingsfestivals – Elk jaar op 5 mei worden op verschillende locaties in Nederland Bevrijdingsfestivals gehouden om de vrijheid te vieren. Deze festivals bieden vaak gratis concerten en optredens van lokale en internationale artiesten.
  • Keukenhof – Keukenhof, het beroemde bloemenpark in Lisse, is open van maart tot mei en biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op miljoenen bloeiende bloemen, waaronder tulpen, narcissen en hyacinten.
  • Amsterdam Tulip Festival – In mei zijn er overal in Amsterdam tulpen te vinden. Het Amsterdam Tulip Festival is een viering van deze iconische bloemen en biedt verschillende activiteiten, zoals wandelingen, fietstochten en rondleidingen.
  • Art Rotterdam – Art Rotterdam is een hedendaagse kunstbeurs die jaarlijks in februari plaatsvindt. Het biedt een platform voor internationale galeries om hun nieuwste werken te tonen.
  • Nederlandse Bierweek – De Nederlandse Bierweek vindt plaats in mei en is een week vol bierproeverijen, brouwworkshops en andere biergerelateerde evenementen door het hele land.

Foodfestivals

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel! Je vind het Rrrollend Food Festivals onder andere in Gouda, Amersfoort, Leiden, Alkmaar en Rotterdam.

Bekijk de agenda van Rrrollend Food Festivals

Militracks in Overloon

Militracks is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de tweede wereldoorlog. Het is het zeker waard om een kijkje te nemen, want er zijn heel veel bijzondere voertuigen te zien! Het is op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei.  

World Living Statues Festival in Alkmaar

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in dertien jaar tijd uitgegroeid tot hét festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld.
Een straatkunst die mensen verbaast, verblijdt en vertedert. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden. Allemaal hebben zij zich aangesloten bij het WLSF en vormen ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Arnhem. Het festival is van 20 tot 22 mei 2022 in Alkmaar.

Er is nog veel meer te doen in mei, bekijk de evenementen kalender

Eropuit in Mei

Nog een paar tip als je eropuit wilt gaan in mei, ook voor een klein budget kun je volop genieten in Nederland!

  • Fietsen – Nederland heeft een uitgebreid fietsroutenetwerk en mei is een geweldige maand om te fietsen en te genieten van het lente landschap. Er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar, van korte tochten door de stad tot langeafstandsroutes door het platteland.
  • Wandelen – Nederland heeft verschillende nationale parken die prachtige natuur en buitenactiviteiten bieden. Enkele voorbeelden zijn de Hoge Veluwe, de Biesbosch en de Oosterschelde.
  • Steden bezoeken – Nederland heeft een aantal prachtige steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Maastricht. U kunt genieten van de architectuur, musea, winkels, restaurants en bars die deze steden te bieden hebben.
  • Bezoek aan een museum – Nederland heeft veel musea die geschikt zijn voor alle leeftijden en interesses, zoals het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Frank Huis, Teylers Museum en Naturalis.
  • Stranden – In mei kan het weer nog wisselvallig zijn, maar Nederland heeft verschillende mooie stranden waar u kunt wandelen, uitwaaien en genieten van de kustlijn, zoals Scheveningen, Zandvoort en Texel.

Er zijn jaarlijkse altijd evenementen die niet door kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan het weer die de omgeving en de natuur continu veranderen. Wat kunnen we doen in mei als evenementen niet door gaan? Best veel! Bekijk alle uitjes en evenementen. Ga je eropuit? Boek je uitje vooraf, reserveer een tijdslot bij een museum, dierentuin en pretpark. Ga de natuur in. In de Natuurparken in heel Nederland staan gidsen voor je klaar om de omgeving te leren kennen.

Ook stadsgidsen gaan er graag met je op uit! Ga eens naar een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest. Nederland heeft alles!

Ga eropuit in mei!