Wat te doen in mei

Wat gaat de tijd snel. We zijn alweer bijna op de helft van het jaar! Ook in mei is er weer van alles te doen. 

Vanwege de huidige situatie zijn vele evenementen en festivals ook in maart helaas nog afgelast. Winkels mogen weer open en ook de horeca, theaters en de musea gaan weer open!

Ga je er op uit? Houdt afstand, stay safe!  

Wat te doen in Mei

We zijn alweer bijna op de helft van het jaar. Wat gaat de tijd snel toch snel! Ook deze maand is er weer van alles te doen.

Denk je nou wat te doen in Mei? Dan hebben wij hier leuke suggesties voor je.

 

Bijzondere dagen en feestdagen in mei

De maand mei staat in het teken van de bevrijding in 1945. In het begin van de maand worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en de dag erna staat het land in het teken van de vrijheid, op bevrijdingsdag. Later in de maand mei wordt Hemelvaartsdag gevierd, met verschillende festivals op verschillende plekken in Nederland.

Op 4 mei is De Nationale Dodenherdenking met onder andere twee minuten stilte om 20.00 uur. De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam. In eerste instantie werden alleen de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Nederlandse militairen en verzetsstrijders herdacht, maar nu herdenken we alle omgekomen mensen bij alle oorlogen en rampen.

Een dag later op 5 mei vieren we de bevrijding! Op 5 mei is in heel Nederland van alles te doen waaronder het bevrijdingsfestival. Dit is door het hele land in alle grote steden. Ook kun je het bevrijdingsfestival thuis volgen op tv. Heel veel artiesten treden op deze special dag op en vliegen van festival naar festival met een helikopter. Lees meer over het bevrijdingsfestival op onze website.

30 mei is het Hemelvaart dag. Al jarenlang wordt Dauwpop alweer georganiseerd op Hemelvaartsdag in Hellendoorn. Ooit begonnen met zo’n duizend bezoekers komen er de laatste jaren zo’n 10.000 bezoekers. Dauwpop biedt een breed muzikaal programma. Kom meer te weten over Dauwpop op hun website. 

Evenementen in Mei

Festival Aangeschoten Wild is een toegankelijk muziek- en cultuurfestival in Delft dat de nieuwsgierigheid van haar bezoekers wil prikkelen. Op het sfeervolle terrein van een voormalige Lijmfabriek bieden de ruim veertig artiesten verrassende (klein)kunst en nieuwe muziek. Landelijk opkomende bands spelen naast lokale talenten uit diverse genres: pop, rock, ska, singer-song en elektronische muziek. Ruim tweehonderd studenten werken achter en voor de schermen aan de ontspannen en kenmerkende sfeer van Festival Aangeschoten Wild. Op 10 mei doen ze dit al voor de elfde keer!

Voor meer informatie kijk je op de website van Festival Aangeschoten Wild

Foodfestivals

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het leukste foodfestival van Nederland biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel! Je vind het Rrrollend Food Festivals onder andere in Gouda, Amersfoort, Leiden, Alkmaar en Rotterdam.

Bekijk de agenda van Rrrollend Food Festivals

De 10e editie van het Rock ‘n Roll Festival Franeker vindt dit jaar plaats!  Wat is er te zien en te doen? Een groot aantal USA-cars zal Franeker optuigen, daarnaast hebben we een kleine 50’s braderie, is er een Rockabilly-straatkapper, kermis, hoelahoop en danswedstrijden en vooral heel veel spetterende liveoptredens van nationale en internationale artiesten kriskras door de stad.  

Meer informatie op de website en shake it!

Uiteraard zijn er nog veel meer uitje in de maand mei te bedenken! Kijk bijvoorbeeld bij de uitjes voor een perfecte dagje uit!