Stoomtrams vertrekken eerder naar de Tulpen

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

In het voorjaar van 2024 rijden de stoomlocomotieven van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik weer langs de kleurrijke tulpenvelden in Noord-Holland. Echter heeft de zachte winter ervoor gezorgd, dat de tulpen eerder zijn gaan bloeien. Voor de Museumstoomtram betekent dit dat de dienstregeling van de stoomtrams wordt aangepast. In april gaan meer stoomtrams rijden zodat meer bezoekers alles goed kunnen bekijken.

Stoomtrams vertrekken eerder naar de Tulpen

Uit binnen- en buitenland komen jaarlijks duizenden bezoekers om de kleurrijke bollenvelden te bewonderen vanuit de rijdende stoomtrams. Met name rondom het dorp Oostwoud verandert het platteland in een waar kleurenspektakel. Om de liefhebbers van de tulpen te kunnen verwelkomen biedt de Museumstoomtram in de tweede helft van de maand april een aantal extra ritten aan.

De retourritten per stoomtram vanuit Hoorn naar Medemblik en terug rijden in de periode van 16 april tot en met 28 april als speciale Tulpentram. Tijdens de terugreis van Medemblik naar Hoorn wordt op de mooiste plekken gestopt om alles extra goed te kunnen zien. De museumstations in Hoorn en in Wognum zijn bovendien ingericht als ‘Tulpenstation’

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs