Concert ‘La belle epoque’ door het StringWood Ensemble

Concert ‘La belle epoque’ door het StringWood Ensemble

Op 9 maart speelt het StringWood Ensemble ter ere van Internationale Vrouwendag het concert ‘La Belle Époque’ in de Open Hof Kerk in Katwijk.

Het volgende concert van de serie ‘StringWood Sessions’, op 9 maart in de Open Hof Kerk in Katwijk staat in het teken van Internationale Vrouwendag. Het StringWood Ensemble dompelt zich onder in de pracht van ‘La Belle Époque’, in het Parijs van de laat negentiende/vroeg twintigste-eeuw. Als klassiek pianotrio (viool, cello en piano) brengen ze drie pareltjes uit het repertoire van Franse vrouwelijke componisten tot leven.

Componerende vrouwen konden hun werken in de negentiende en vroeg-twintigste eeuw vaak niet uitgeven en werden soms ook door naasten belemmerd in hun muzikale carrière. Mede daardoor zijn veel van hun composities onterecht in de vergetelheid geraakt. Het StringWood Ensemble herstelt deze composities in ere, door in de huid te kruipen van de componisten en de muziek te omkaderen met krantenartikelen, dagboekfragmenten en brieven. Reis met hen mee naar het Parijs van de belle époque, waar vrouwen vochten voor erkenning in een tijd van opkomende emancipatie.

Het concert, dat om 20:15 uur begint, opent met een educatief project waarin jonge musici deel uitmaken van het StringWood Ensemble. Drie getalenteerde pianisten en violisten nemen afwisselend de plaats in van één van de ensembleleden en voeren trio-werken uit van vrouwelijke componisten.
Het concert vindt plaats op 9 maart om 20:15 uur in de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stringwoodfestival.nl of aan de deur.

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs