Buitentekenen Tuin Dordrechts Museum

Buitentekenen Tuin Dordrechts Museum

In de zomermaanden van 2024; mei, juni, juli en augustus presenteert Pictura ter ere van haar 250-jarig bestaan op 4 zaterdagen workshops Buitentekenen voor amateurtekenaars uit Dordrecht en omstreken, onder leiding van een professionele kunstenaar. Op een zaterdag worden er 2 workshops gegeven, ’s ochtends van 10:00 tot 13.00 uur en ’s middags van 14.00 tot 17.00 uur. Per workshop kunnen er 20 deelnemers mee doen. Het is mogelijk om zowel de ochtend als de middag mee te doen.

Twee van die zaterdagen geven we het thema ‘Gezicht op Dordrecht’ mee; op die dagen gaan we het tegenwoordige gezicht op Dordrecht tekenen vanaf de oever van de Oude Maas aan de Zwijndrechtse kant van de rivier en de andere zaterdag vanaf de oever van de Beneden Merwede aan de Papendrechtse kant.

Vele kunstenaars gingen ons hierin voor; aan de Papendrechtse kant staat langs de oever het voorbeeld van Albert Cuijp, in Zwijndrecht werken van Jongkind en Schotel. Maar ook wat ‘jongere’ Picturianen als Willy Sluiter en Daan Mühlhaus hebben vanaf de overkant van de rivier Dordrecht vereeuwigd.

Tijdens de eerste twee workshops werken we vanuit Dordrecht zelf, op heel verschillende plekken. Namelijk in de tuin van het Dordrechts Museum en in de natuur van de Biesbosch.

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs