Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boek je uitje Zeeland

Ga je er op uit in Zeeland? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

De Deltawerken in Zeeland

Zeeland is doordrenkt van maritieme geschiedenis en de provincie staat bekend om zijn schitterende kustlijnen, pittoreske dorpen en imposante waterwerken.

Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Zeeland is de Deltawerken, een reeks indrukwekkende constructies ontworpen om het land te beschermen tegen overstromingen. De Oosterscheldekering, het hoogtepunt van de Deltawerken, is een technisch wonder en een voorbeeld van Nederlands meesterschap in waterbeheer.

Bezoekers kunnen hier het Deltapark Neeltje Jans verkennen, een attractiepark en educatief centrum waar je meer leert over de strijd van Nederland tegen het water en de innovatieve technologieën die worden gebruikt om de kust veilig te houden.

Zeeuwse stranden

Voor strandliefhebbers heeft Zeeland een overvloed aan mogelijkheden. De provincie heeft enkele van de mooiste en schoonste stranden van Nederland, ideaal voor zwemmen, zonnebaden en watersporten. Domburg en Renesse zijn populaire badplaatsen waar je kunt genieten van uitgestrekte zandstranden en een levendige sfeer in de zomermaanden.

De rustige stranden van Cadzand-Bad, vlakbij de Belgische grens, zijn perfect voor wie op zoek is naar een meer ontspannen ervaring. De Zeeuwse stranden zijn ook een paradijs voor kitesurfers en windsurfers vanwege de gunstige windomstandigheden.

Geschiedenis en cultuur

Zeeland is ook rijk aan geschiedenis en cultuur, en dat komt tot uiting in de vele pittoreske steden en dorpen. Middelburg, de hoofdstad van de provincie, heeft een prachtige historische binnenstad met oude grachten, kerken en herenhuizen. Bezoekers kunnen hier de indrukwekkende Abdij van Middelburg verkennen, een complex dat teruggaat tot de 12e eeuw en waarin het Zeeuws Museum is gevestigd.

Vlissingen, een andere belangrijke stad in Zeeland, heeft een maritiem erfgoed en een mooie boulevard langs de Westerschelde. Het MuZEEum in Vlissingen vertelt de geschiedenis van de Zeeuwse zeevaart en de rol van de stad in de handel en scheepvaart.

Zeeland voor natuurliefhebbers

Tot slot biedt Zeeland tal van mogelijkheden voor natuurliefhebbers. Het Nationaal Park Oosterschelde, een van de grootste nationale parken van Nederland, is een paradijs voor vogels en zeehonden.

Je kunt hier wandelen, fietsen, of een boottocht maken om de unieke flora en fauna van dichtbij te zien. Het Grevelingenmeer, een zoutwatermeer in Zeeland, is een populaire plek voor duikers en snorkelaars vanwege het heldere water en de rijke onderwaterwereld. Met zoveel verschillende aspecten, van geschiedenis en cultuur tot natuur en strandplezier, is Zeeland een veelzijdige provincie die veel te bieden heeft aan toeristen.

Wil je naar een museum, pretpark in Zeeland of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Zeeland, je hoeft alleen maar te kiezen.