Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

 Boek je uitje Noord-Brabant

Ga je er op uit in Noord-Brabant? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

Waar gezelligheid en cultuur samenkomen

Noord-Brabant is een bestemming met een rijke geschiedenis en een overvloed aan activiteiten voor toeristen.

De stad ‘s-Hertogenbosch, vaak Den Bosch genoemd, is een van de belangrijkste culturele centra van de provincie. Hier kun je de indrukwekkende Sint-Janskathedraal bezoeken, een meesterwerk van gotische architectuur met prachtige glas-in-loodramen en gedetailleerde beelden. De stad is ook beroemd om haar Bossche Bollen, overheerlijke chocoladegebakjes die je absoluut moet proberen. Een wandeling door de oude binnenstad en langs de grachten biedt een charmante en ontspannen ervaring.

Bezoek Eindhoven

Eindhoven, de grootste stad van Noord-Brabant, staat bekend om zijn moderne uitstraling en technologische innovatie. Dit komt vooral door de aanwezigheid van technologiebedrijven zoals Philips en het designinstituut Design Academy Eindhoven. De stad is ook de thuisbasis van het Van Abbemuseum, een van de belangrijkste musea voor moderne en hedendaagse kunst in Europa.

Voor liefhebbers van design en technologie is Eindhoven een fascinerende bestemming, vooral tijdens evenementen zoals de Dutch Design Week, die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

De Efteling

Voor wie op zoek is naar een avontuurlijke ervaring, is een bezoek aan de Efteling een must. De Efteling, gelegen in Kaatsheuvel, is een van de grootste en meest geliefde attractieparken in Europa. Het park staat bekend om zijn sprookjesachtige thema’s, spectaculaire achtbanen en prachtige tuinen.

De Efteling is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden en biedt een unieke combinatie van avontuur en magie. Of je nu houdt van spannende ritten zoals de Python en Baron 1898, of liever door het Sprookjesbos wandelt, de Efteling biedt een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Natuur in Noord-Brabant

Noord-Brabant is ook een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers. Het Nationaal Park De Biesbosch, een van de grootste zoetwatergetijdengebieden van Europa, biedt een uniek landschap van rivieren, kreken en rietvelden. Je kunt hier kanoën, wandelen of een boottocht maken om de rijke flora en fauna te ontdekken.

Een andere mooie plek is het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, een uitgestrekt natuurgebied met zandduinen, bossen en heidevelden. Dit park is perfect voor wandel- en fietstochten, en je kunt er zelfs mountainbiken en paardrijden. Noord-Brabant heeft zo veel te bieden, van culturele bezienswaardigheden tot natuurlijke schoonheid, dat het een boeiende bestemming is voor toeristen van alle leeftijden en interesses.

Wil je naar een pretpark in Noord-Brabant of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Noord-Brabant!