MUSEUMHUISJE tHOESKE van opoe Iet

MUSEUMHUISJE tHOESKE van opoe Iet

Een uniek museum in Nederland, tHoeske van opoe Iet. Meer dan een kwart eeuw verzamelen heeft geresulteerd in een unieke collectie alledaagsheid van lang geleden.

J. van Heemskerkstraat 10
9934 GV Delfzijl

Telefoon: 0596 610 740
E-mail: [email protected]

Een uniek museum in Nederland, tHoeske van opoe Iet.

Meer dan een kwart eeuw verzamelen heeft geresulteerd in een unieke collectie alledaagsheid van lang geleden. Om precies te zijn, alles wat onze voorouders gebruikten in de periode 1735 – 1940-50.

‘T Hoeske Van Opoe Iet

Duizenden bijzondere verzamelobjecten en museale stukken zijn ondergebracht in zeven sfeervol ingerichte themakamers. Niet alleen door de collectie is tHoeske een zeldzaamheid, ook het feit dat de bewoners gewoon tussen de collectie leven, maakt het bijzonder.

Op de begane grond vind u was- en strijkgerei, speelgoed van weleer. 18e/19e eeuws textiel, merklappen , kraalwerk, compleet met zilveren naaigerei. Volkskunst, school en onderwijs. Een knus boeren keukentje en het washok waar de was werd gedaan.

Op de bovenverdieping is een kraamkamer ingericht, waar veel te zien is rondom bevalling, geboorte, kraamzorg en doop zoals het vroeger ging. Tevens een collectie zeldzaam bewaard gebleven medische instrumenten welke door de huisarts of vroedvrouw werden gebruikt.

Verder is er een permanente presentatie van klederdrachten uit vele streken van Nederland te zien, fraaie kappen, oorijzers , kraalwerk en zilver, behorende bij de dracht.

Museumhuisje tHoeske van opoe Iet is een non-profit museum dat zich sterk maakt voor dierenwelzijn.

Contact MUSEUMHUISJE tHOESKE van opoe Iet

J. van Heemskerkstraat 10
9934 GV Delfzijl
Telefoon: 0596 610 740
Email: [email protected]

Bezoek de website

Donderdag 13.00 -17.00 uur
Vrijdag 13.00 – 17.00 uur
Zondag 13.00 – 17.00 uur

Andere dagen op afspraak
Groepen tot 10 personen na reservering
Entree 6 euro pp incl. koffie, thee met koek

De bovenverdieping is uitsluitend bereikbaar via een trap.
U KUNT IN HET MUSEUM NIET PINNEN!

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs