Masterclass fotografie door Harmen Meinsma

Masterclass fotografie door Harmen Meinsma

Tijdens deze masterclass laat Harmen Meinsma je kennismaken met de magische wereld van de (portret)fotografie. Samen bekijken jullie eerst de tentoonstelling Anton Corbijn MOØDe en neemt hij je mee langs een selectie van zijn favoriete foto’s.

Daarna leer je meer over de verschillende aspecten en rollen die bij het maken van een intrigerende portretfoto horen. Tijdens de masterclass ga je natuurlijk ook zelf aan de slag en kruip je in de huid van de fotograaf, de stylist en natuurlijk de geportretteerde. Je wordt aangemoedigd om de superster in jezelf te vinden!

Harmen Meinsma groeide op in een klein dorpje in Friesland waar hij met zijn oma woonde. In zijn tienerjaren kreeg hij zijn eerste camera. Fotografie stelde hem in staat om onconventionele schoonheid vast te leggen, te vieren en daarmee een plek in de wereld te veroveren voor zichzelf en zijn vrienden.

Harmen wordt geïnspireerd door mensen die niet in een conventionele mal passen. Hij fotografeert mensen van wie de identiteitsuitdrukking niet slechts een voorkeur is, maar voor wie het noodzakelijk is zichzelf expressief te stylen. Deze viering van het eigenzinnige, het unieke en het flamboyante kenmerkt zijn beeldtaal. “In mijn werk richt ik de schijnwerpers op de buitenbeentjes en paradijsvogels in deze wereld en maak ik er iconen van.”

Harmen Meinsma behaalde in 2017 zijn BA-diploma aan de Willem de Kooning academie, met als specialisatie fotografie. Zijn werk is geëxposeerd in New York tijdens Photoville en in de Kunsthal Rotterdam. Daarnaast is zijn werk gepubliceerd in FD Persoonlijk, NRC, Vogue Italia en Volkskrant Magazine. Harmen woont momenteel in Rotterdam.

Datum: zaterdag 30 maart
Tijdstip: 14.00 – 16.00
Kosten: 20 euro (exclusief museumentree)

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs