Concert Silhouet Kwartet

Concert Silhouet Kwartet

Zondag 28 april om 15.00 uur treedt het Silhouet Kwartet op in de kerk van Oostwold (Goldhoorn 8).

Het Silhout Kwartet bestaat uit Lyke Nota (viool), Vera Backer (viool), Niek de Boer (alt viool) en Joost de Boer (cello). Sinds september 2021 kregen zij les in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en hebben toen dit kwartet opgericht.

Lyke heeft eerder in het Haydn Jeugd Orkest gespeeld en doet momenteel de Bachelor Klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Vera Backer speelt o.a. viool in het Nederlands Jeugd Strijkorkest en volgt momenteel ook haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium.

Niek de Boer studeert momenteel aan het Prins Claus Conservatorium en speelt daarnaast in het Haydn Jeugd Strijkorkest, waar hij tevens concertmeester is.

Joost de Boer studeert ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft ook 6 jaar in het Haydn Jeugdorkest gespeeld.

Als kwartet spelen zij nu een aantal jaar samen en hebben inmiddels masterclasses gekregen van o.a. het Alma Kwartet, Quartetto Casals, Delta Piano Trio en anderen. Op het Auroro Festival in 2022 ontvingen zij de Emmy Verhey Festival award.

Op 28 april spelen zij o.a. Mozart divertimento in F KV138, Dvorak Strijkkwartet nr. 12 in F, Op. 96 “American” deel II: Lento en Haydn strijkkwartet in D Op. 64, nr. 5 “Lerchenquartett”.

Entree € 12,50 – dit is inclusief consumptie in de pauze. Betaling contant.
Reserveren kan bij Jan Drewel – [email protected]

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs