Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boekje uitje Flevoland

Ga je er op uit in Flevoland? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

Jongste provincie van Nederland

Flevoland is een gebied dat ontstaan is uit de voormalige Zuiderzee en staat bekend om zijn innovatieve infrastructuur en moderne steden.

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Flevoland is de Oostvaardersplassen, een uitgestrekt natuurgebied dat een thuis biedt aan diverse wilde dieren zoals edelherten, konikpaarden, en vossen. Bezoekers kunnen hier wandelen, fietsen of gebruik maken van speciale uitkijkpunten om de flora en fauna van dichtbij te bewonderen. Het natuurgebied speelt ook een belangrijke rol in de Nederlandse ecologie en trekt veel vogelaars aan dankzij de vele soorten die hier nestelen.

Almere

De stad Almere is een ander opvallend hoogtepunt in Flevoland. Als een van de snelst groeiende steden van Nederland heeft Almere een moderne uitstraling met opvallende architectuur en innovatieve stadsplanning. Bezoekers kunnen een wandeling maken langs de kustlijn van het Weerwater of het Gooimeer, en genieten van de vele recreatiemogelijkheden zoals zeilen, zwemmen, en suppen.

Almere staat ook bekend om zijn diverse culturele evenementen en festivals, die het hele jaar door plaatsvinden en zorgen voor een levendige sfeer in de stad.

Batavialand

Voor een unieke historische ervaring kunnen toeristen een bezoek brengen aan Batavialand in Lelystad. Dit museum en themapark is een ode aan de Nederlandse maritieme geschiedenis en de grote inpolderingsprojecten die Flevoland tot leven hebben gebracht.

Het hoogtepunt van Batavialand is de Batavia, een replica van een 17e-eeuws VOC-schip, waar bezoekers kunnen zien hoe het leven aan boord eruitzag. Daarnaast biedt het museum tentoonstellingen over de geschiedenis van Flevoland en de techniek achter de inpoldering, waardoor het een boeiende ervaring is voor jong en oud.

Walibi Holland

Avontuurlijke reizigers zullen zeker genieten van een bezoek aan Walibi Holland, een van de grootste attractieparken in Nederland. Gelegen in Biddinghuizen, biedt Walibi Holland een scala aan spannende achtbanen, waterattracties en shows. Het park is populair bij gezinnen en thrill-seekers en organiseert jaarlijks het bekende Halloween Fright Nights-evenement, dat veel bezoekers trekt.

Met zoveel diversiteit aan activiteiten en bezienswaardigheden, is Flevoland een verrassende en veelzijdige provincie die veel te bieden heeft voor toeristen. Wil je naar een pretpark in Flevoland of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Flevoland!