Wat te doen in Hoofddorp

Ga een dag erop uit in Hoofddorp.

Hoofddorp is een plaats in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. Hoofddorp grenst aan Amstelveen, Haarlem en Amsterdam en ligt vlakbij Schiphol en Zandvoort.

Wat te doen in Hoofddorp

Hoofddorp is prachtige plaats, tussen de natuur, strand en de stad!

Hoofddorp en de hele gemeente Haarlemmermeer kent een rijk verleden. Vroeger was dit gedeelte namelijk voornamelijk meer, doordat ze vroeger bang waren voor overstromingen is het rond de 19e eeuw droog gelegd.

Het stoomgemaal had hierin een belangrijke rol. Bezoek daarom ook zeker het Stoomgemaal de Cruquius ui 1849. Het Haarlemmermeer is door 1 van de gemalen in drie jaar tijd droog gelegd!

Wandelen kun je in deze regio in Het Haarlemmermeerse Bos. Het is een groot bosbegied waar wandelaars, sporters uren lang kunnen vertoeven. In het bos tref je ook paviljoen waar je lekker kunt genieten van een kopje koffie of thee met een lunch. In het Het Haarlemmermeerse Bos vind ook jaarlijks het Mysteryland plaats.

Bekijk alle leuke evenementen in Hoofddorp

Winkelen in Hoofddorp

Je treft leuke winkels in Hoofddorp! Tal van winkels van grote ketens maar ook kleine boetiekjes waar je de laatste trends op mode gebied kunt kopen. De wekelijkse markt en gezellige braderieeën trekken vele bezoekers. Neem plaats op het terras van de plaatselijke horeca ondernemers voor een drankje en borrelplankje met vrienden.

De winkels zijn zeven dagen per week geopend!

Ontdek kunst in cultuur in Hoofddorp in het Cultuurgebouw. Schouwburg de Meerse heeft leuke voorstellingen geprogrammeerd voor jong en oud.  Bij Pier K zijn er jaarlijks honderden projecten, workshops en cursussen te volgen!

Hoofddorp is een goede uitvalsbasis en voor velen het begin van de vakantie omdat Schiphol vlakbij is. Ga met het openbaar vervoer richting de kust! Zandvoort, Noordwijk en Bloemendaal zijn goed te bereiken!