Wat te doen in Amstelveen

Dagje uit naar Amstelveen!

Amstelveen is een plaats in de provincie Noord-Holland. Amstelveen grenst aan Amsterdam, Aalsmeer Uithoorn en ligt vlakbij Schiphol.

Wat te doen in Amstelveen

Bezoek het Cobra Museum. Ontdek de avant-garde kunststroming Cobra in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Bewonder een indrukwekkende collectie schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken van beroemde Cobra-kunstenaars zoals Karel Appel, Constant en Corneille. Geniet van wisselende tentoonstellingen en educatieve programma’s die een dieper inzicht bieden in deze invloedrijke kunstbeweging.

Verken de wereld van de moderne kunst en design in het Jan van der Togt Museum. Bewonder een diverse collectie glaskunst, keramiek, sieraden en andere kunstwerken van Nederlandse en internationale kunstenaars. Bezoek ook de regelmatig wisselende tentoonstellingen en evenementen die hier worden georganiseerd.

Ga wandelen!

Wandel in het Amsterdamse Bos! Geniet van de natuurlijke schoonheid van het Amsterdamse Bos, dat gedeeltelijk in Amstelveen ligt. Maak een ontspannen wandeling of fietstocht langs de vele paden en ontdek bossen, velden, meren en tuinen. Huur een roeiboot, ga paardrijden of bezoek een van de vele speeltuinen en picknickplekken voor een leuke dag in de buitenlucht.

In Amstelveen zijn meerdere natuurparken. Je hebt De Braak, Bovenkerkerpolder, Koos Landwehrpark, het Meanderpark, het Broersepark, Elsenhove Speelboerderij, Jac. P.Thijssepark en in de Middelpolder. In de parken en bossen kun je er op uit met de kinderen en van alles ontdekken! Wandel over de paden en ontdek de flora en fauna! Ontdek ook de vele kunstwerken die door heel Amstelveen staan! Overal in Amstelveen kun je ze tegen komen!

Stadshart Amstelveen

In Stadshart Amstelveen kun je overdekt winkelen! Met maar liefst 200 winkels van zowel grote modeketens als kleinere boetiekjes vind je allemaal in Stadshart Amstelveen. Daarnaast kun je er heerlijk lunchen of uit eten gaan. En met een bioscoop en de schouwburg het poppodium in de buurt kun je tot in de late uurtjes goed toeven in Stadshart Amstelveen.

Verwen jezelf met een dagje winkelen in Stadshart Amstelveen, het bruisende winkelcentrum van de stad. Verken de vele winkels, boetiekjes en warenhuizen en ontdek een scala aan mode, accessoires, elektronica, boeken en meer. Geniet van een hapje en drankje in een van de gezellige cafés, restaurants of terrassen tussen het winkelen door.

Dichtbij Amstelveen ligt Amsterdam. Pak de bus voor een dagje uit naar Amsterdam of ga richting Utrecht of Zuid -Holland.

Japanse Tuin in Amstelveen

Ontsnap aan de drukte van de stad en breng een bezoek aan de serene Japanse Tuin in het Amsterdamse Bos. Bewonder de prachtig aangelegde tuin met zijn vijvers, bruggen, bonsaibomen en traditionele Japanse architectuur. Geniet van de rust en sereniteit van deze bijzondere plek en maak een ontspannen wandeling langs de kronkelende paden.

Genieten in Amstelveen

Laat je smaakpapillen verwennen in een van de vele restaurants en eetgelegenheden in Amstelveen. Ontdek een scala aan internationale keukens, van Japans en Italiaans tot Indiaas en Frans. Proef lokale specialiteiten en delicatessen en geniet van een heerlijke maaltijd in een gezellige sfeer.

Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, natuur, winkelen, cultuur of culinaire ervaringen, Amstelveen biedt voor elk wat wils!