Wat te doen in Zandvoort

Wat is er zoal te doen in Zandvoort?

Zandvoort is een plaats in de provincie Noord-HollandWat te doen in Zandvoort? Geniet van het strand en de natuur. Trek wandelschoenen aan en maak een strandwandeling. Ga naar het museum of een dagje naar het circuit van Zandvoort! Zandvoort is ook leuk voor een weekend of een hele vakantie want er is veel te doen in Zandvoort!

Wat te doen in Zandvoort

Wat te doen in Zandvoort? VEEL! Er zijn tal van activiteiten te beleven in Zandvoort, ga bijvoorbeeld naar;

  • Museum
  • Circuit park Zandvoort
  • Winkelen
  • Fietsen
  • Wandelen
  • Paardrijden op het strand en duinen

Bezoek het Zee- en Havenmuseum. Hoewel dit museum in IJmuiden ligt, een korte rit van Zandvoort, biedt het een diepgaand inzicht in de maritieme geschiedenis van het gebied, inclusief de ontwikkeling van de haven van IJmuiden. Ook het Jutters Mu-ZEE-um is een aanrader. Dit kleine maar interessante museum is gewijd aan alles wat is aangespoeld op de stranden van Zandvoort. Het toont de bijzondere en soms bizarre voorwerpen die door strandjutters zijn gevonden.

Circuit van Zandvoort

Het circuit in Zandvoort is wereldberoemd! Het hele jaar worden er tal van activiteiten georganiseerd. Het circuit heeft een rijke historie! Naast de auto- en motorraces van diverse categorieën maakt de Dutch Grand Prix ook zijn opwachting op het circuit. Onze trots Max Verstappen die al meerdere Grand Prix’s gewonnen. Gaat hij op het circuit van Zandvoort ook de winst pakken?

Lees meer over het circuit van Zandvoort

Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan de Zee is ook een bekend liedje, maar het is aan de zee ook prachtig! Op het Zandvoortse strand kun je de hele zomer of winter terecht! Regent het of schijnt de zon, op het Zandvoortse strand kun jij je altijd vermaken. Ga bij één van strandpaviljoens lekker chillen met een drankje erbij. Of ga watersporten, neem je hond mee het strand op voor een goede wandeling.

Bij diverse surfscholen op het strand van Zandvoort kun je lessen volgen in surfen, stand-up paddleboarding (SUP) en andere watersporten.

Wandelen en fietsen in Zandvoort

Ga te voet of al fietsend de natuur in! Trek je wandelschoenen aan en ga naar De Waterleidingduinen. De Waterleidingduinen zijn prachtig! Geniet van de kleuren en spot wilde dieren. De Waterleidingduinen is een uniek gebied want je kunt er letterlijk struinen door de natuur. Naast de meest uiteenlopende planten is de fauna in dit natuurgebied ook goed vertegenwoordigd! Van marterachtigen, eekhoorntjes, vossen, konijnen, damherten, je ziet ze hier allemaal! In de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog kun je talloze vleermuizen tegenkomen.

Ook in Zandvoort is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De unieke flora en fauna kun je niet omheen! Je kunt hier al wandelen of fietsen genieten van de uitgestrekte natuur! Misschien sta je wel oog in oog met een Schotse Hooglanders, Konikpaarden of een Wisent! De duinen rond Zandvoort zijn ideaal voor natuurliefhebbers en bieden mooie wandel- en fietspaden. Het duinlandschap is niet alleen mooi om te zien, maar speelt ook een cruciale rol in de bescherming tegen zeewater.

Huur een fiets en verken de kustlijn. Fiets naar nabijgelegen plaatsen zoals Bloemendaal aan Zee of zelfs naar Haarlem voor een combinatie van stad en natuur.

Zandvoort en meer

In Zandvoort hoef jij je echt niet te vervelen. Je kunt er lekker shoppen en relaxen. Of ga in Zandvoort een dagje cultuur snuiven! Valt na een leuke dag de avond? In de vele restaurantjes kun je lekker eten. Ook zijn er het hele jaar tal van evenementen en feestjes in Zandvoort.

Lees hier nog meer tips over Zandvoort

Ben je een aantal dagen in Zandvoort? Ga dan ook zeker even naar Haarlem of reis iets verder richting de Afsluitdijk om naar Den HelderEnkhuizen, Castricum of Alkmaar te gaan! In de hele provincie Noord-Holland zijn tal van dorpen die echt een bezoek waar zijn.