Wat te doen in Bergen op Zoom

Bezoek in Noord-Brabant de gezellige stad Bergen op Zoom.

Bergen op Zoom is een stad in de provincie Noord-Brabant. Bergen op Zoom grenst aan de provincie Zeeland. Naast gelegen steden en dorpen zijn Roosendaal en Breda, Steenbergen, Halsteren en Sint-Maartensdijk, Krabbendijken en Rilland.

Wat te doen in Bergen op Zoom

Het wordt ook wel de parel van de stad genoemd. Stadspaleis Het Markiezenhof. Het gebouw stamt uit de jaren 1485, het heeft meerdere functies gehad van adellijk woonpaleis, bestuurscentrum, militair hospitaal en kazerne. Tegenwoordig is Het Markiezenhof voor het publiek geopend. Je kunt in dit museum door de geschiedenis van de stad wandelen. Het Markiezenhof is een aanrader tijdens je bezoek aan Bergen op Zoom.

In de binnenstad tref je tal van bezienswaardigheden. Maak een stadswandeling en wandel langs alle bezienswaardigheden. tijdens het wandelen kom je ook langs tal van gezellige terrassen waar je een drankje kunt nuttigen of een hapje kunt eten.

Bezoek ook zeker;
  • De Grote Markt
  • Oude Stadshuis
  • Peperbus / Sint-Gertrudiskerk
  • Synagoge
  • Heilig Hart van Jezuskerk
  • De Getijdenmolen

in Bergen op Zoom!

Tip: Aangenaam Bergen op Zoom heeft een mooie top 10 van mooiste bezienswaardigheden, lees ze hier.

Haal een gratis Citymap bij veel ondernemers of bij de VVV aan de Steenbergsestraat.

Evenementen in Bergen op Zoom

Ook in Bergen op Zoom wordt volop carnaval gevierd. Bergen op Zoom wordt omgedoopt tot Krabbegat. Naast carnaval zijn er in Bergen op Zoom ook andere evenementen zoals het Jazzweekend, De Zoomerspelen, Proefmei en ook Koningsdag wordt uitgebreid gevierd in de stad.

Als je van uitgaan houdt dan kun je in Bergen op Zoom ook je hart ophalen. In en om het centrum zijn er tal van uitgaansgelegenheden. Gezellige cafés waar jij je heerlijk tot in de late uurtjes kunt uitleven!

In het Theater de Maagd aan de Grote Markt zijn jaarlijks tal van voorstellingen te zien. Diverse musicals, toneel, dans en cabaret voorstellingen staan er in de agenda van Theater de Maagd. En ook voor de kleintjes heeft het theater een leuke programmering.

Natuur Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom zijn diverse parken waar je uren lang kunt rondwandelen of genieten van een picknick en de natuur. Het Amaliapark is een speeltuin en ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Het Markiezaatsmeer vind je tussen het bosrijke heuvelland van de Brabantse Wal en het druk bevaren Schelde-Rijnkanaal. Het Markiezaatsmeer is een prachtig zoetwatermoeras en is ontstaan door de afsluiting van de Oosterschelde met de Markiezaatskade in 1984. Tal van vogelsoorten verblijven in dit gebied. In dit gebied kun je vanaf het bezoekerscentrum Kraaijenberg gedeeltelijk betreden. Er zijn twee routes; een gele route rond de Kraaijenberg, en een witte route naar de vogelkijkhut die een goed beeld van het moerasgebied geeft.

Daarnaast zijn er nog meer prachtige bossen en natuurgebieden in Bergen op Zoom.

Bezoek de website van VVV Brabantsewal en ontdek alles wat er te doen is in en omgeving van Bergen op Zoom!

Winkelen in Bergen op Zoom

In de binnenstad van Bergen op Zoom zijn tal van winkelstraten met grote ketens maar ook zeker kleine winkeltjes van lokale ondernemers voor de leukste snuisterijen, mode en hebbedingetjes. Ook tref je in het centrum tal van eetgelegenheden, terrassen waar je kunt lunchen of een drankje kunt nuttigen.

winkelen in Bergen op Zoom

Je kunt in Bergen op Zoom uitgebreid bourgondisch genieten! De vele restaurants, brasserieën, eetcafés hebben een groot diversiteit op hun menukaarten staan. Wil je uitgebreid dineren met meerdere gangen of zoek je een betaalbaar adresje. Bergen op Zoom heeft ze allemaal!

Ontdek ook het bruisende en vooral gezellige nachtleven van Bergen op Zoom. Mening kroegje in de stad is tot de late uurtjes geopend.

Bekijk de UITagenda van Bergen op Zoom

Verblijf je langer in Bergen op Zoom? Er is altijd wel iets te doen in Bergen op Zoom en daardoor is 1 dag wellicht te kort! Je kunt in Bergen op Zoom ook met gemak een paar dagen van maken. In en om de stad zijn tal van hotels, B&B om je verblijf te verlengen!

Maak een stadswandeling of pak de fiets en ontdek Bergen op Zoom!