Wat te doen in Roosendaal

Bezoek in Noord-Brabant ook eens Roosendaal!

Roosendaal is een stad in de provincie Noord-Brabant. Het puntje van Roosendaal grenst aan België. Bergen op Zoom en Breda zijn grote buursteden van Roosendaal.

Wat te doen in Roosendaal

De geschiedenis van Roosendaal gaat terug naar de dertiende eeuw. Alles over de geschiedenis van Roosendaal vind je terug in het Museum Tongerlohuys. Designer-outlet Roosendaal is het bekendste winkel centrum van Nederland. Roosendaal heeft 3 grote overdekte winkelcentra en vele winkelstraatjes waar je de leukste winkels treft.

In Roosendaal

In Roosendaal zijn jaarlijks tal van activiteiten en festiviteiten. Het Bevrijdingsfestival, Carnaval, Hap Stap Festival, Kindom Festival, Roosendaalse Kermis, Taptoe zijn grote publiekstrekkers.

Ook sportieve activiteiten zijn er in Roosendaal. Zo is er jaarlijks een groot Beachvolleybaltoernooi op de Oude Markt. De Halve Marathon en het wielerevenement de Volksronde.

Bekijk alle evenementen in Roosendaal op VVV Roosendaal

Als je van uitgaan houdt dan kun je in Roosendaal ook je hart ophalen. In en om het centrum zijn er tal van uitgaansgelegenheden. Gezellige cafés waar jij je heerlijk tot in de late uurtjes kunt uitleven! Ga er cultureel op uit in Roosendaal. In de Kring Roosendaal, Het Muziekhuis of het Openluchttheater Nispen on in de Sint Jan kunnen cultuur liefhebbers hun hart ophalen. Er is altijd iets te doen in Roosendaal voor iedere cultuur fanaat!

Tip: Lees ook de leukste bezienswaardigheden op Roos24.nl

Natuurgebieden Roosendaal

Pak de fiets en ontdek Roosendaal! Al fietsend kun je genieten van de omgeving en de stad. Ontdek de fietsroutes in de mooie groene omgeving zoals Wouwse Plantage, Visdonk, de Rucphense Bossen en Kalmthoutse heide.

Roosendaal heeft prachtige groene omgevingen met uitgestrekte bos- en heidegebieden. Natuurpoort Wouwse Plantage, Natuurpoort Visdonk, de Rucphense Bossen en Kalmthoutse Heide.

Natuur in Roosendaal

Roosendaalse Gedichtenroute

De Roosendaalse Gedichtenroute is een moderne gedichtenroute en kwam tot stand in het kader van het 750 jarig bestaan van Roosendaal. Je kunt zelf je route bepalen en is echt bijzonder!

Lees alles over de Roosendaalse Gedichtenroute

Winkelen in Roosendaal

Naast Designer Outlet Roosendaal tref je in de binnenstad van Roosendaal tal van winkelstraten met grote ketens maar ook zeker kleine winkeltjes van lokale ondernemers voor de leukste snuisterijen. Ook tref je in het centrum tal van eetgelegenheden, terrassen voor een lunch of een drankje.

winkelen in Roosendaal

Wil je lekker uit eten? Dat treft! Je kunt in Roosendaal uitgebreid bourgondisch genieten! De vele restaurants, brasserieën, eetcafés hebben een groot diversiteit op hun menukaarten staan. Wil je uitgebreid dineren of eet je liever thuis. Roosendaal heeft het allemaal!

Ontdek ook het bruisende en gezellige nachtleven van Roosendaal. En wil je langer verblijven in Roosendaal? Dat kan! Wil je logeren in een hotel in de stad of zoek je de rust op in de natuur. Verblijf gerust langer in Roosendaal, je zult je er niet vervelen!

Ervaar de Roosendaalse gastvrijheid, gemoedelijkheid en gezelligheid!