Wat te doen in Breda

Bezoek bourgondisch Breda!

Breda is een stad in provincie Noord-Brabant. Breda is de voornaamste stad van de provincie. Naastgelegen steden en plaatsen zijn onder andere Tilburg, Roosendaal en Oosterhout, Etten-Leur.

Wat te doen in Breda

De geschiedenis van Breda gaat ver terug! Alles te weten komen over de geschiedenis? Bezoek dan het Stedelijk Museum Breda en het Princenhaags Museum.

De meeste bezienswaardigheden vind je terug in de binnenstad. De Waalse kerk, De Sint-Joostkapel, De Sint Josephkerk en De Grote- of Onze Lieve Vrouwekerk met onder andere het praalgraf van Graaf Engelbert II van Nassau en grafmonumenten tref je allen in het centrum van Breda.

Evenementen in Breda

In Breda zijn er jaarlijks vele evenementen voor jong en oud. De meeste evenementen worden in de stad gehouden. Een aantal op andere locaties en in de wijken van Breda. Carnaval wordt in Breda uitgebreid gevierd. Breda wordt tijdens carnaval omgedoopt tot Kielegat. Tijdens de vele evenementen in de week van carnaval is er ook een grote optocht.

Andere evenementen in Breda;

  • Breda Jazz FEstival
  • Breda Barst
  • Outdoor Brabant
  • Brabants Kastelendag
  • Film Festival
  • Koningsdag
  • Bevrijdingsfestival

Als je van uitgaan houdt dan kun je in Breda ook je hart ophalen. In en om het centrum zijn er tal van uitgaansgelegenheden. Grote dicotheken en cafés waar jij je heerlijk kunt uitleven!

In het Chassé Theater zijn er jaarlijks tal van voorstellingen te zien of bezoek de bioscoop voor de nieuwste films!

Natuurgebieden in Breda

Het bekendste park is Valkenberg park. Valkenberg Park is een stadspark, maar het was vroeger de tuin van het kasteel. Op Koningsdag wordt in dit park altijd een grote kindervrijmarkt gehouden. Ook een bekende in Breda is het Wilhelminapark vlakbij het centrum te vinden.

Ook kent Breda een aantal prachtige natuurgebieden. De Rith nabij Effen, het Liesbos, het Mastbos, het Markdal de Teteringse Heide, Het Liesbos en Ulvenhoutse Bos. Breda staat bekent om zijn bosrijke omgeving! Alle bossen zijn grote toeristische trekpleisters.

Maak een stadswandeling of pak de fiets en ontdek Breda!

Bezoek de website van VVV Breda en ontdek alles wat er te doen is!

Winkelen in Breda

In de binnenstad van Breda zijn tal van winkelstraten met grote ketens maar ook zeker kleine winkeltjes voor de leukste snuisterijen, mode en hebbedingetjes. Ook tref je in het centrum tal van eetgelegenheden, terrassen waar je kunt lunchen of een drankje kunt nuttigen.

Breda heeft ook meerdere weekmarkten. In het centrum en op de Nieuwe Haagdijk. Op de Grote Markt is er een boeken en antiekmarkt iedere woensdag.

Je kunt in Breda uitgebreid bourgondisch genieten! De vele restaurants, brasserieën, eetcafés hebben een groot diversiteit op hun menukaarten staan. Wil je uitgebreid dineren met meerdere gangen of zoek je een betaalbaar adresje. Breda heeft ze allemaal!

Ontdek ook het bruisende en vooral gezellige nachtleven van Breda. Mening kroegje in de stad is tot de late uurtjes geopend. Zolang de muziek klinkt is het er gezellig!

Bekijk de UITagenda van Breda

Verblijf je langer in Breda? Dat kan ook niet anders, Breda is voor 1 dag gewoon te kort! Er is zoveel te zien en te doen in de stad dat je er ook met gemak een paar dagen van kunt maken. Qua kunst en cultuur en gezelligheid zit je goed in de stad en je kunt je heerlijk terug trekken in de natuur. Het kan allemaal in Breda!

Ontdek alle kanten van Breda!