Stadhuis museum Zierikzee

Stadhuis Museum Zierikzee

Het museum is gevestigd in het oude stadhuis van Zierikzee.

Meelstraat 6-8
4301 EC Zierikzee

Telefoon: Telefoon: 0111-454464
E-mail: [email protected]

Het Stadhuismuseum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en omgeving.

Stadhuis Museum Zierikzee

Het Stadhuismuseum in Zierikzee biedt een diepgaande blik op de geschiedenis van deze monumentenrijke stad en de nabije regio. Gehuisvest in het voormalige stadhuis van deze ruim 800 jaar oude stad, reflecteert het museum de historische en culturele rijkdom van Zierikzee.

Als belangrijk handelsknooppunt had Zierikzee intensieve betrekkingen met heel Europa, voornamelijk in producten als zout, vis en meekrap, wat de stad tot een welvarende en prestigieuze haven maakte.

De collectie van het museum omvat scheepsmodellen, historische kaarten, archeologische vondsten, zilveren kunstwerken, schilderijen en diverse curiosa. Deze objecten vertellen het verhaal van de ontwikkeling van het eiland Schouwen-Duiveland door de eeuwen heen.

Het museum zelf, het oude stadhuis, is het pronkstuk van de collectie en dateert van meer dan 470 jaar geleden. Dit monumentale gebouw was ooit het bruisende centrum van Zierikzee, waar het stadsbestuur, de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag gevestigd waren. Opmerkelijke kenmerken van het gebouw zijn onder andere de eikenhouten zolderkapconstructie en verschillende stijlkamers. In de tentoonstellingszaal worden de topstukken van de gemeentelijke collectie tentoongesteld, die samen een verhaal vertellen over de interactie tussen stad, land en water.

In diverse andere vertrekken worden regelmatig wisselende onderwerpen uit de geschiedenis van Zierikzee en Schouwen-Duiveland gepresenteerd.

Contact Stadhuis Museum Zierikzee

Het museum is gevestigd in het oude stadhuis van Zierikzee.

Meelstraat 6-8
4301 EC Zierikzee

Telefoon: 0111-454464
E-mail: [email protected]

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs