Musea in Drenthe

Dagje uit naar musea in Drenthe.

Musea in Drenthe

Drenthe vormt samen met de provincies Groningen en Friesland het noorden van Nederland. Drenthe grenst aan Groningen, Friesland, Overijssel en de Duitse deelstaat Nedersaksen. De hoofdstad van de provincie is Assen, Assen is tevens de grootste plaats.

Andere grote plaatsen in Drenthe zijn onder andere Emmen, Hoogeveen en Meppel. In de provincie zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, waaronder de bekende hunebedden, de dierentuin en natuurlijk de musea waarvan het Drents Museum in Assen waarschijnlijk de bekendste is.

De musea in de provincie Drenthe

Naast het Drents Museum valt er op cultureel gebied nog veel en veel meer te beleven in Drenthe. Een echte aanrader is bijvoorbeeld ook Monumentendorp Orvelte. Hier herleeft het verleden en komt de nostalgie tot leven! In het dorpshart wonen en werken gewoon. Er staan prachtige rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Het is mogelijk om sommige gebouwen van binnen te bekijken. Regelmatig worden er bijzondere themadagen, markten en evenementen georganiseerd in Orvelte.

Een ander bijzonder museum is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, dit is een echte plek met geschiedenis. Op deze plek worden honderdduizend Nederlandse Joden herinnerd. Op het voormalige kampterrein zijn monumenten en reconstructies te vinden, daarnaast kunt u een kijkje nemen in het museum.

Maak uw uitje in Drenthe compleet!

Heeft u zin om er een compleet dagje weg van te maken? Dat is in Drenthe totaal geen probleem! Er zijn talloze mogelijkheden, wat dacht u van lekker uit eten, een bioscoopbezoekje, een leuk creatief uitje of een sportief dagje weg? Neem eens een kijkje tussen onze uitjes en evenementen voor het gehele aanbod.