Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boek je uitje Drenthe

Ga je er op uit in Drenthe? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

 

Prachtige natuur en historische bezienswaardigheden

Hier vind je de oudste monumenten van Nederland!

Drenthe, een provincie in het noordoosten van Nederland, staat bekend om zijn prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Een van de meest iconische uitjes in Drenthe is een bezoek aan de hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Deze prehistorische steengroepen, gebouwd door het Trechterbekervolk, zijn verspreid over de provincie en bieden een fascinerende kijk in het verleden.

Het Hunebedcentrum in Borger is de perfecte plek om meer te weten te komen over deze oude bouwwerken en de cultuur van de mensen die ze hebben gemaakt.

 

Nationale parken in Drenthe

Een ander populair uitje in Drenthe is het verkennen van de nationale parken, zoals het Nationaal Park Drentsche Aa en het Nationaal Park Dwingelderveld.

Deze parken bieden kilometers aan wandel- en fietspaden door diverse landschappen, variërend van heidevelden en bossen tot beekdalen en vennen. Het is een ideale omgeving voor natuurliefhebbers, waar je tal van flora en fauna kunt ontdekken. De rust en ruimte van deze gebieden maken ze perfect voor een ontspannen dag in de natuur.

 

TT Assen

Voor een unieke en avontuurlijke ervaring kun je een bezoek brengen aan het TT Circuit Assen, een van de bekendste motorcircuits in Europa. Het circuit organiseert het hele jaar door verschillende motorsportevenementen, waaronder de beroemde TT van Assen, een MotoGP-race die duizenden toeschouwers trekt.

Naast de races kun je ook deelnemen aan circuitdagen, waarbij je zelf over het circuit kunt rijden, of een rondleiding krijgen achter de schermen om te zien hoe het circuit werkt.

 

Culturele bezienswaardigheden

Drenthe biedt ook een scala aan culturele bezienswaardigheden en musea. In het Drents Museum in Assen kun je genieten van een breed scala aan tentoonstellingen, variërend van archeologie en geschiedenis tot moderne kunst. Het museum heeft een indrukwekkende collectie artefacten uit de prehistorie, evenals tijdelijke tentoonstellingen van internationale allure.

Voor een meer interactieve ervaring kun je een bezoek brengen aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen, waar je leert over de geschiedenis van het gevangenissysteem in Nederland en zelfs een oude gevangeniscel kunt bezoeken. Met zoveel te zien en te doen, is Drenthe een geweldige bestemming voor een dagje uit of een langer verblijf.

Wil je naar een museum, pretpark of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Drenthe. Maak je keuze, waar wil je naar toe?