Kroller Muller

Oeuvrecatalogus Axel van der Kraan – Wapengekletter

Wapengekletter. Axel van der Kraan. Binnenkort in het Kröller-Müller Museum.

Wapengekletter – Axel van der Kraan

In waardering voor een gulle gift van Axel van der Kraan, presenteert het Kröller-Müller Museum een overzicht van zijn sculpturaal werk. De tentoonstelling, te zien van 23 april tot 25 augustus 2024, toont voornamelijk installaties van strijders en wapens die na 1985 zijn gemaakt. De werken, vaak in samenwerking met zijn vrouw Helena van der Kraan gecreëerd, weerspiegelen Van der Kraan’s kritische kijk op macht, bureaucratie en de menselijke conditie.

De tentoonstelling biedt inzicht in Van der Kraan’s unieke benadering van kunst, waarbij hij met behulp van afgedankte materialen nieuwe sculpturen vormgeeft. Bezoekers kunnen zich verwachten aan een reeks van inventieve en soms levensgrote beelden die zowel tot nadenken stemmen als een lichte toon van ironie bevatten.

Iedereen is van harte welkom om op vrijdag 26 april om 15.00 uur bij de presentatie van de schenking en de catalogus te zijn in het Kröller-Müller Museum.

 

 

 

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland