Wat te doen in Apeldoorn

Breng een bezoek in Apeldoorn Paleis het Loo en de Apenheul.

Apeldoorn is een stad in de provincie Gelderland.

Er wonen zo’n 140.000 inwoners en de stad staat bekend om het groene karakter en de stadsparken. Vraag jij je af wat te doen in Apeldoorn?

Nou, daar zijn mogelijkheden genoeg voor! Van interessante musea tot leuke speeltuinen, er is voor ieder wat wils!

Weekendje weg in Apeldoorn

Apeldoorn is een grote stad en er is dan ook van alles te doen. Wil je graag wat meer tijd dan één dag om de stad te ontdekken? Dan boek je toch een gezellig weekendje weg naar Apeldoorn?

Een aanrader in Apeldoorn is het Bastion Hotel Apeldoorn-Het Loo. In dit hotel kom je geheel tot rust en je kijkt ook nog eens uit over de prachtige tuinen van Paleis het Loo. In dit hotel in Apeldoorn kom je niets te kort!

Gezellig naar de Apenheul

Één van de trekpleisters van de stad Apeldoorn is natuurlijk de Apenheul.

Dit ontzettend leuke dierenpark is een gezellig dagje uit voor de hele familie. Speels, grappig en herkenbaar, dat zijn de aapjes in de Apenheul. Je vindt hier talloze verschillende soorten apen, van Blauwoogmaki’s tot Bonobo’s en van Gorilla’s tot Witwanggibbons. De Apenheul is het leukste dagje uit tussen de apen!

Leestip: Dagje uit naar de Apenheul
Apenheul Apeldoorn

Winkelen in Apeldoorn

Je kunt er gezellig op uit om te winkelen in Apeldoorn. In de binnenstad van Apeldoorn tref je vele winkels met een groot en gevarieerd winkelaanbod. Je vindt er gezellige boetiekjes van de lokale ondernemers tot aan grote bedrijven met landelijke merken.

De unieke winkels vind je in de zijstraatjes en de pleinen. Aangevuld met horeca en gezellige terrassen staat een dagje winkelen garant voor een geslaagde dag.

Bezienswaardigheden in Apeldoorn

Als je aan Apeldoorn denkt, denk je waarschijnlijk aan de Apenheul en Paleis Het Loo. Dit zijn dan ook de bekendste bezienswaardigheden in de stad Apeldoorn.

Paleis Het Loo ligt aan de rand van de stad en deed vroeger lange tijd dienst als zomerresidentie van koningen en stadhouders. Vandaag de dag kun je dit prachtige gebouw en de bijbehorende schitterende tuinen zelf bezoeken. Een echte aanrader!

Uitje met de kids in Apeldoorn

Ga je met de kinderen naar Apeldoorn en zoek je iets leuks voor de hele familie? Verblijd ze dan met een bezoekje aan Kids Playground Apeldoorn.

Er zijn hier trampolines, luchtkussens, hindernissen, ballenbakken en nog veel meer. De kinderen zullen zich wel vermaken! Er is een speciale veilige speelhoek voor kinderen tot vier jaar.

Wat te doen in Apeldoorn

Visit Apeldoorn

In Apeldoorn is er altijd wat te doen. Alle activiteiten op het gebied van cafés, muziek, familie, theater, expo’s en sport zijn er te vinden. Apeldoorn is een prachtige stad met een buitengewone combinatie van natuur, cultuur en stedelijke voorzieningen. Het beste van de Veluwe ervaar je in Apeldoorn!

Laat je tijdens een bezoek aan Apeldoorn verrassen door een bijzondere mix van cultuur, natuur en het stadse leven.

Visit de UITagenda van Apeldoorn