Kinderfietsroute

Kinderroute

Er zijn natuurlijk niet alleen fietsroutes voor volwassenen. Nee, ook voor kinderen zijn er fietsroutes. Er is een leuke fietsroute van 17 km en eentje van 23 km. Kinderroute De zilveren dolk, volg Ralf de raaf naar de zilveren dolk. Berend Rombout verstopte in 1728 een zilveren dolk ergens in het dal van de Drentsche Aa. Je kunt de zilveren dolk gaan zoeken. Er is een schatkaart en de raaf van Berend staat startklaar om je de weg te wijzen.

Stap op je fiets en ga de raaf achterna. Bij deze route hoort een speciaal boekje met verhalen, tekeningen en opdrachten. Deze kinderfietsroute gaat terug in de tijd van de Tachtigjarige oorlog. Waldemar de wasbeer en acht kinderen gaan een geheime brief wegbrengen.

Op zoek naar het plan van Willem Lodewijk fiets je door boevengebied waar Spaanse soldaten rondloeren. Wanneer je alle stukjes van de geheime brief gevonden hebt, weet je wat het slimme plannetje van Willem Lodewijk was. Bij deze routes hoort een speciaal boekje met verhalen, tekeningen en opdrachten. Drenthe ook eens proeven?? Vergeet uw fiets niet.

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland