Het Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden brengt de oudheid en archeologie tot leven.

Rapenburg 28
2311 EW Leiden

Telefoon: 071 – 5163 163

Het Rijksmuseum van Oudheden brengt de oudheid en de archeologie tot leven. Iedereen kan in het museum genieten van de oude beschavingen uit Egypte, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en Nederland in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen. In 2018 bestond het museum tweehonderd jaar.

Collectie

De collectie van het Rijksmuseum van Oudheden bestaat uit circa 180.000 objecten, verdeeld over vier verzamelgebieden: Egypte, Klassieke Oudheid (Grieken, Romeinen, Etrusken), Oude Nabije Oosten en Nederland (prehistorie, Romeinse tijd, middeleeuwen).

Tijdelijke tentoonstellingen

In het museum kunt u de hoogtepunten uit die verzamelingen het hele jaar door zien op de vaste tentoonstellingen. Daarnaast organiseren we tijdelijke tentoonstellingen die gerelateerd zijn aan de vaste collectie. Deze zijn meestal samengesteld met objecten uit de eigen collectie en bruiklenen van andere musea, variërend van gespecialiseerde Nederlandse musea of collecties tot internationaal gerenommeerde musea.

Egyptische collectie

De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties in de wereld. Tot die verzameling behoort ook het grootste topstuk: de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel uit het dorp Taffeh. De tempel is een geschenk van Egypte aan de Nederlandse bevolking, als dank voor de steun bij een UNESCO-reddingsoperatie in de jaren zestig van de vorige eeuw. In de entreehal van het museum kunt u dit indrukwekkende monument van alle kanten bekijken.

Adres Het Rijksmuseum van Oudheden

Rapenburg 28
2311 EW Leiden
Telefoon: 071 – 5163 163

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs