Kinderuitjes in Overijssel

Met het gezin er op uit in Overijssel? Lees onze tips.

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor je gezin? Of ga je binnenkort met de kinderen op pad, maar weet je nog niet waar je naartoe kunt gaan?

In de provincie Overijssel zijn tal van leuke uitjes te vinden die geschikt zijn voor de hele familie.

Kinderuitjes in Overijssel

In de provincie Overijssel kun je met kinderen alle kanten op. Er is voor iedere leeftijd wel wat te beleven.

Attractie- en dierenparken in Overijssel

Het meest populaire pretpark van Overijssel staat in Slagharen: Avonturenpark Slagharen (voorheen Ponypark Slagharen). Een pretpark verdeeld in verschillende werelddelen. Reis langs het Wilde Westen, New Orleans en de indianen. Of roetsj over de glijbanen in het Waterpark Aqua Mexicana. Een gegarandeerd geslaagd uitje voor de hele familie.

In Hellendoorn staat het Avonturenpark Hellendoorn, een echt familiepark met kleine en grote gethematiseerde attracties.

Minder bekend, maar ook zeker de moeite waard is De Waarbeek in Hengelo. Hier kun je all-inclusive spelen, eten en drinken. Je betaald één prijs voor een hele dag genieten van onbeperkt speelplezier, belegde broodjes, friet, snacks, koffie, thee, fris en meer. De Waarbeek is ook zeer geschikt voor schoolreisjes en kinderfeestjes.

In Zwolle staat Dinoland. Een park dat helemaal in het teken staat van dinosaurussen. Reis terug in de tijd, volg een speurtocht en graaf fossielen en botten van de T-Rex op in het paleolab. Een echte aanrader voor de kinderen die alles willen weten over dinosaurussen.

Hou je meer van exotische vogels en zoogdieren? Dan kun je in Kallenkote naar Taman Indonesia gaan. Een bijzonder dierenpark met exotische vogels en bijzondere Aziatische zoogdieren. Geniet samen van de Indische cultuur en spot de meest indrukwekkende dieren.

Familie activiteiten in Overijssel

In Enschede kun je ook op zoek gaan naar een schat in een spannende glow in the dark jungle bij GlowGolf Enschede. Spelenderwijs inheemse bewoners ontmoeten en met een 3D-bril op een extra dimensie instappen. Een avontuur voor jong en oud.

Voor de echte klimmers, kun je terecht bij onder andere Klimbos AvaTarZ in Deurningen. Hier vindt je klimparcoursen tussen de 2 en 4 meter hoog. Kinderen kunnen dankzij een beveiligingssysteem veiliger op grote hoogte klimmen en klauteren. Of bezoek het Speelbos bij het Buitencentrum Nijverdal. Hier kun je ronddwalen door de bossen, slingeren door de bomen en als een das door een tunnel kruipen. Er is ook een expositieruimte, een telescoop en een planetarium te bezichtigen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever een minder actief uitje kiest voor je gezin. Je kunt er dan voor kiezen om mee te varen op een rondvaartboot door het pittoreske Giethoorn. Samen picknicken, een puzzel maken en samen het prachtige gebied verkennen. Voor ieder gezin is er wel iets leuks te vinden in de provincie Overijssel.

In de vele steden en dorpen in de provincie Overijssel zijn ook vaak kinderboerderijen en grote in- en outdoor speeltuinen te vinden. Zoals De Flierefluiter in Raalte, de grootste speeltuin van Overijssel en De Ulebelt, een kindvriendelijke en duurzame kinderboerderij in Deventer.

Toptip -> Kijk voor leuke uittips ook op Kidsproof Twente 

In de provincie Overijssel kun je met kinderen alle kanten op. Er is voor iedere leeftijd wel wat te beleven.

Plezier beleef je in Overijssel!