Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boek je uitje Overijssel

Ga je er op uit in Overijssel? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

In het oosten van Nederland

De provincie waar natuur en cultuur harmonieus samenkomen.

Een van de meest geliefde uitjes in Overijssel is een bezoek aan het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit gebied staat bekend om zijn moerassen, rietvelden, en open wateren en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Je kunt hier kanoën door smalle waterwegen, wandelen over pittoreske paden, en zelfs een fluisterboot huren voor een serene tocht door het park.

Met een rijke diversiteit aan flora en fauna is Weerribben-Wieden een geweldige bestemming voor wie van de natuur wil genieten.

Zwolle bezoeken

Een andere populaire plek in Overijssel is de stad Zwolle, de hoofdstad van de provincie. Deze historische stad heeft een prachtig bewaard gebleven middeleeuws centrum met charmante straatjes, grachten, en indrukwekkende monumenten zoals de Sassenpoort en de Grote of Sint-Michaëlskerk.

Zwolle staat ook bekend om zijn culinaire scene, met diverse gezellige restaurants en cafés. Mis ook Museum de Fundatie niet, een kunstmuseum dat een mix van klassieke en moderne kunst tentoonstelt in een unieke architectonische setting.

Sprookjesachtig Giethoorn

Voor een uitstapje naar een sprookjesachtige locatie is Giethoorn een absolute aanrader. Dit pittoreske dorp wordt ook wel het “Venetië van het Noorden” genoemd vanwege de vele kanalen en bruggetjes die het doorkruisen. In Giethoorn kun je rondvaren in een traditionele punter, genieten van de rust en stilte, en de charmante riet gedekte huizen bewonderen.

Giethoorn is een populaire bestemming voor toeristen die een unieke en schilderachtige ervaring willen opdoen.

Uitjes voor het hele gezin

Overijssel biedt ook volop mogelijkheden voor gezinsuitjes en avontuurlijke activiteiten. Avonturenpark Hellendoorn is een attractiepark dat geschikt is voor bezoekers van alle leeftijden, met spannende achtbanen, shows en waterattracties.

Ook kun je het bijzondere Arboretum Poort Bulten bezoeken, een prachtige botanische tuin met een uitgebreide collectie bomen en struiken uit de hele wereld. Of je nu houdt van geschiedenis, natuur, avontuur, of gewoon een gezellige dag uit, Overijssel heeft voor ieder wat wils.

Wil je naar een Pretpark in Overijssel of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Overijssel!