De Ulebelt

De Ulebelt

Maatmansweg 3
7425 NC Deventer

Telefoon: 0570-653437

De Ulebelt is een Natuur- en milieueducatie & kinderboerderij.

De Ulebelt

Bij de Ulebelt kun je als kind heerlijk spelen op de beide natuurspeelplekken en aaien en knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Op de kinderboerderij van de Ulebelt ontmoet u allerlei dieren. De meest voorkomende landbouwhuisdieren zoals kip, schaap, geit, varken en koe zijn bij de Ulebelt te vinden. Deze dieren worden in de landbouw door mensen gehouden omdat daarmee voedsel wordt geproduceerd.

De thematuinen op het terrein van de Ulebelt zijn te beschouwen als één grote tuin waar veel ideeën zijn samengebracht of als een verzameling kleinere tuinen met ieder een thema. U kunt heerlijk door de tuinen wandelen over het brede pad, maar ook over de smallere paden, soms met houtstrooisel of schelpen.

De Takkenbende

Voor de kleintjes van 1 tot 7 jaar is er de natuurlijke speelplaats de Takkenbende. Deze natuurspeelplek ligt direct naast de kinderboerderij, grenzend aan de dierenweide en het voorterrein. Kinderen kunnen hier komen spelen met zand, boomstammen en hutten. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor picknickbanken, zodat ouders, opa’s en oma’s en kinderbegeleiders hier kunnen genieten van een kopje koffie of thee van de Ulebelt.

De oudere kinderen kunnen terecht op de Waterstam, een ruige natuurspeelplek boven op de enk. Hier kunnen kinderen hun fantasie kwijt bij de waterspeelplek met dikke boomstammen, de wilgenhutten, de prachtige tunnel en de uitkijkheuvel.

Kikkerkeet

Vanaf april t/m oktober is de Kikkerkeet, de kleinschalige horecavoorziening op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag open, tussen 13 en 17 uur. Het team van enthousiaste vrijwilligers bedient bezoekers aan de bar; er is een zonnig terras om neer te strijken. Bezoekers die in groepsverband naar de Ulebelt kunnen een arrangement reserveren, om van hun bezoek een leuk dagje uit te maken! Denk aan een rondleiding, workshop, GPS-tocht, ponykarrit of zaalhuur voor een bijeenkomst. Je kunt bij de Ulebelt ook terecht voor kinderfeestjes.

De Ulebelt is spelen en ontmoeten in het groen!

Over De Ulebelt

De Ulebelt wil door middel van een mix van recreatie en educatie de bewoners van haar werkgebied stimuleren een eigen bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving. In een duurzame samenleving wordt voldaan aan de vraag naar rechtvaardigheid, welzijn en welvaart van alle huidige wereldburgers, zonder dat de kansen op ontwikkeling voor toekomstige generaties op deze planeet worden verkleind. Tegelijk wil de Ulebelt mensen en kinderen in een stedelijke samenleving als Deventer in nauw contact brengen met de natuur en de dierenwereld.

De Ulebelt wordt gerund door een klein team van professionals, ondersteund door een grote groep van vrijwilligers, inclusief het bestuur van de Stichting.

Adres De Ulebelt

Maatmansweg 3
7425 NC Deventer
Telefoon: 0570-653437

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland