Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boek je uitje Noord-Holland

Ga je er op uit in Noord-Holland? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

Eén van de meest veelzijdige provincies van Nederland

Noord-Holland is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de mix van historische steden, uitgestrekte stranden en karakteristieke dorpen.

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, ligt in Noord-Holland en is vaak het eerste wat in je opkomt als je aan de provincie denkt. In Amsterdam kun je genieten van wereldberoemde musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, een rondvaart maken door de grachten, of de historische Jordaanwijk verkennen.

De stad bruist van het leven, met talloze restaurants, cafés en markten, en biedt iets voor iedereen.

Dagje uit in Haarlem

Maar Noord-Holland heeft meer te bieden dan alleen Amsterdam. Denk aan Haarlem, een charmante stad met prachtige architectuur, historische kerken en een levendig kunst- en cultuuraanbod. Haarlem is de thuisbasis van het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland, en de imposante Grote of Sint-Bavokerk, waar je het beroemde Müllerorgel kunt bewonderen.

Daarnaast kun je door de smalle straatjes van de oude binnenstad wandelen en genieten van de lokale sfeer. Haarlem heeft een ontspannen en vriendelijke uitstraling, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit.

Noordzee strand

Als je van strand en zee houdt, is een bezoek aan Zandvoort of Egmond aan Zee een must. Deze populaire badplaatsen aan de Noordzeekust trekken jaarlijks duizenden bezoekers die komen voor de zon, het zand en het water. Zandvoort biedt naast zijn prachtige strand ook het Circuit Zandvoort, waar regelmatig autoraces en andere evenementen plaatsvinden.

Egmond aan Zee heeft een knusse sfeer, met gezellige strandtenten en een schilderachtig dorpscentrum. De Noord-Hollandse kustlijn is perfect voor een ontspannen dagje uit of een sportieve activiteit zoals surfen of vliegeren.

Historisch Holland

Tot slot is Noord-Holland ook de thuisbasis van unieke historische plaatsen zoals de Zaanse Schans en de stad Alkmaar. De Zaanse Schans is een openluchtmuseum waar je traditionele Nederlandse windmolens, huizen en ambachten kunt zien. Het is een ideale plek om een stukje Nederlands erfgoed te ervaren en te leren over de industrie en het leven in de 18e en 19e eeuw. Alkmaar, bekend om zijn kaasmarkt, heeft een charmante binnenstad met grachten, oude gebouwen en een levendige sfeer.

De kaasmarkt is een unieke ervaring, waar je de traditionele handel in kaas kunt zien. Noord-Holland biedt een scala aan ervaringen, van stadsavonturen tot kustplezier en historische ontdekkingen, waardoor het een boeiende bestemming is voor toeristen.

Wil je naar een museum, pretpark in Noord-Holland of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Noord-Holland.