Alle uitjes

Waar wil jij naar toe vandaag? Vind de leukste uitjes!

TopTips

Ontdek Nederland!

Boek je uitje Friesland

Ga je er op uit in Friesland? Voor sommige uitjes moet je vooraf reserveren. Zoek en vind op Wat te doen Vandaag de leukste uitjes en reserveer direct je tickets.

Friesland voor alle leeftijden

De Friese Meren zijn het jaar rond indrukwekkend mooi!

Friesland, een provincie in het noorden van Nederland, biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor bezoekers van alle leeftijden. Een van de meest populaire uitjes is het verkennen van de Friese meren. Deze meren, waaronder het Sneekermeer en het Tjeukemeer, trekken watersportliefhebbers van heinde en verre.

Zeilen, varen, en windsurfen zijn hier geliefde activiteiten. Tijdens de zomermaanden zijn er tal van regatta’s en festivals die bezoekers de kans geven om te genieten van de levendige sfeer rond het water.

Hoofdstad Leeuwarden

Een ander interessant uitje in Friesland is een bezoek aan de historische steden zoals Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie. Leeuwarden is rijk aan geschiedenis en cultuur, met diverse musea, galerieën en monumenten. De Oldehove, een scheve toren die nog schever is dan de toren van Pisa, is een opmerkelijke bezienswaardigheid. Bezoekers kunnen de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Ook het Fries Museum, met tentoonstellingen over Friese geschiedenis, kunst en cultuur, is een populaire trekpleister.

Waddengebied

Friesland is ook de thuisbasis van het prachtige Waddengebied, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een uitje naar de Waddeneilanden, zoals Ameland of Terschelling, is een unieke ervaring. Hier kun je wadlopen, fietsen over uitgestrekte paden, en genieten van de natuur.

De eilanden hebben hun eigen karakter en charme, met pittoreske dorpjes, uitgestrekte stranden en tal van recreatieve mogelijkheden. Wadlopen, waarbij je tijdens laagwater over de zeebodem loopt, is een bijzondere activiteit die zowel uitdagend als belonend is.

Fietsen in Friesland

Ten slotte biedt Friesland talloze mogelijkheden voor fietsliefhebbers. De provincie heeft een uitgebreid netwerk van fietsroutes die langs schilderachtige landschappen, historische dorpjes en uitgestrekte weilanden leiden. De Elfstedentocht, een beroemde route die elf Friese steden met elkaar verbindt, is een populaire keuze voor fietsers.

Deze route biedt een unieke manier om de diversiteit van Friesland te ervaren, van de historische steden tot de rustige plattelandsgebieden. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, natuur of avontuur, Friesland heeft voor ieder wat wils.

Wil je naar een Pretpark in Friesland of blijf je overnachten in de provincie, er is veel te doen en te beleven in Friesland!