Wat te doen in de Duin- en Bollenstreek

Een leuk uitje naar de Duin- en Bollenstreek. 

De Duin- en Bollenstreek is een uniek gebied in de kop van Zuid-Holland. Hier vind je de wereldberoemde bollenvelden, kilometerslange stranden, uitgestrekt duingebied en frisse zeelucht van de Noordzee. De streek is met name bekend door zijn bloembollenteelt.

Wat te doen in de Duin- en Bollenstreek

In het voorjaar is de Bollenstreek de meest kleurrijke regio van het land, met duizenden bloeiende tulpen. Een unieke belevenis, die iedereen eens meegemaakt moet hebben. Maak een fietstocht langs de bloemenvelden, tussen oer-Hollandse polders en langs molens en weidse uitzichten.
In de zomer bloeien er prachtige dahlia’s.

Bezoek tevens het zeilparadijs Kagerplassen, een prachtige omgeving met in het voorjaar eilanden gevuld met gele dotterbloemen en twee monumentale molens.

Lees hier meer over Natuurgebied Kagerplassen

Bloemenhof de Keukenhof

Populair onder toeristen is Bloemenhof de Keukenhof in Lisse. De lentetuin van Europa met ruim zeven miljoen bloembollen. Het park is centraal gelegen tussen de mooiste bloemenvelden van Nederland en trekt jaarlijks vele bezoekers. Kom genieten van de kleurrijke bloemen en parken of maak een boottocht langs de bollenvelden. Ieder jaar wordt er een thema verbonden aan de Keukenhof, waarop de tuinen een bloemenshows worden geïnspireerd. Kijk voor het huidige thema op de website van de Keukenhof.

Lees meer over Keukenhof Lisse

Bloemencorso Bollenstreek

Het grootste lentefeest van Nederland vindt plaats in de Bollenstreek. Een kleurrijk en geurig spektakel met vrolijke muziek en spannend entertainment. En natuurlijk de geweldige bloemencorso’s, prachtige praalwagens die een 42 kilometer lange tocht afleggen. Jaarlijks trekt de Bloemencorso Bollenstreek een miljoenenpubliek.

Heerlijk uitwaaien doe je in de duinen bij Wassenaar of op de stranden bij Katwijk en Scheveningen. Maak een stevige strandwandeling of fiets door de duinen en geniet van het Nederlandse (heuvel)landschap.

Er is altijd wat te doen in Duin- en Bollenstreek.

Omgeving verkennen op een E-scooter

Ontdek de Bollenstreek en ga er op uit op een E-scooter of E-chopper. Bij E-scooterverhuur Bollenstreek kun je elektrische scooters en E-choppers voor een dag of in de zomermaanden ook een avond huren. Je kunt een E-Bike of E-Scooter en dan rond toeren door de Bollenstreek. Ga sportief de omgeving verkennen op een E-bike of relaxed genieten op een E-scooter.

E-scooterverhuur Bollenstreek heeft prachtige routes uitgestippeld voor jou. Ga richting de kust op een zwoele zomeravond. Dit leuke uitje is voor jong en oud. Kinderen kunnen ook mee!

Bollenstreek route

Probeer ook eens de Bollenstreek autoroute.  Met de auto of motor gezellig toeren langs de bollenvelden en de veelzijdigheid van de Bollenstreek ontdekken. De Bollenstreek autoroute is ruim 60 kilometer lang. Ga een middag toeren en rij de gehele streek. Je komt o.a. ook langs de Keukenhof, vele bloemenvelden en uiteraard de gezellige badplaatsen Katwijk en Noordwijk.