Klompenpaden

Klompenpaden

Ze zijn al heel oud!

Bunnikseweg 25
3732 HV De Bilt

Telefoon: 030-220 55 34

Klompenpaden zijn onverharde wandelpaden, historische routes door agrarisch cultuurlandschap die in ere hersteld zijn. U loopt waar eeuwen geleden al akkers en landgoederen waren, over paden waarover boeren hun kuddes van het ene weiland naar het andere voerden en over verbindingswegen tussen historische dorpskernen. Met deze paden krijgt het landschap een deel van zijn oude identiteit terug en worden wandelaars zich meer bewust van de geschiedenis van het landschap. Elementen die typisch zijn voor een streek worden benadrukt en initiatieven die de economie van de streek stimuleren zoals kamperen bij de boer, landwinkels en horeca worden bij het project betrokken.

En dat is natuurlijk allemaal heel lovenswaardig en bijzonder, maar wat het vooral is, is fijn wandelen. In de provincie Utrecht zijn er momenteel zo’n 17 klompenpaden, en er wordt nog steeds gewerkt aan nieuwe routes. Alleen de namen zijn al geweldig: het Overlangbroeksepad, het Snorrenhoefpad, het Grift- en Graftenpad…En natuurlijk hóeft u geen klompen te dragen.

In de provincie Utrecht zijn er momenteel 17 klompenpaden van verschillende lengte. Er wordt steeds gewerkt aan het creëren van nieuwe paden, dus houd de de website in de gaten! Klik op de titel van een pad voor de routebeschrijving. Op de website staat meer informatie over de paden, ook in andere provincies.

Contact Klompenpaden

Landschap Erfgoed Utrecht
Landgoed Oostbroek
Bunnikseweg 25
3732 HV De Bilt
Telefoon: 030-220 55 34

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs