Klompen-Zompenmuseum

Klompen-Zompenmuseum

Klompen-Zompenmuseum is een bezoekje waard!

Hogebrink 4
7468 CB Enter

Telefoon: 0547 383 854

Gedurende honderden jaren vervoerden Enterse Zompen allerlei goederen over de Regge. Deze Zompen waren platte boten die een diepgang hadden van slechts 40 cm en geschikt waren te varen op de in de zomer ondiepe Regge. De boten werden gebouwd op de Enterse scheepswerven.

In het museum ligt de enige overgebleven Enterse Zomp met de naam Regt door Zee. Deze boot is door Jans ten Berge in 1875 gekocht en heeft in 1925 zijn laatste vracht vervoerd.

Door middel van een interactief programma hoort u het verhaal van de zomp: de geschiedenis, de bouw, het vervoer op de Regge, verdiensten, enz….. Het museum is ondergebracht bij de Stichting Enters Erfgoed en is gehuisvest in één gebouw met het Klompenmuseum. De entree bedraagt voor beide musea € 4,00 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.

Adres Klompen-Zompenmuseum

Hogebrink 4
7468 CB Enter
Telefoon: 0547 383 854

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.