Wat te doen in Vechtdal Overijssel

Het Vechtdal is een natuurlijke, groene en gastvrije omgeving voor iedereen die even wil onthaasten.

Het Vechtdal in Overijssel is een natuurlijke, groene en gastvrije omgeving voor iedereen die even wil onthaasten.

Wat te doen in Vechtdal

Het Vechtdal bestaat uit de gemeenten Ommen, Dalfsen en Hardenberg. In het Vechtdal kun je een heerlijk verblijf boeken bij verschillende hotels, Bed & Breakfasts en vakantieparken. De bijzondere omgeving heeft voor ieder wat wils en is geschikt voor jong en oud, van de mensen die willen relaxen, tot de actieveling en de mensen die graag genieten van lekker eten. Ontdek de Overijsselse Vecht met een wandeling door de Beeldentuin Witharen in Ommen, huur een kano of bootje of neem je kinderen mee naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen.

Bezienswaardigheden in Vechtdal

In Dedemsvaart is een bezichtiging aan het Streekmuseum De Kalkovens zeker de moeite waard. Bekijk de ovens waarin schelpen uit de Waddenzee tot aan eind jaren ’60 met turf tot kalk werden verbrand en geniet zorgeloos van de Dedemvaartse historie. Of breng een bezoekje aan de Bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen, een familiebedrijf met eigen café en groot terras met speelweide.

In het Vechtdal zijn monumentale kastelen te bezichtigen, waaronder Kasteel Eerde in Ommen op een landgoed met versierde bosvlakken in Frans classicistische stijl. En Kasteel Rechteren in Dalfsen uit de 16e eeuw met een hoge ronde toren. Het kasteel is in privébezit en daarom niet van binnen te bezichtigen.

Op de plek waar de Vecht samenkomt met de Regge ligt Landgoed Het Laer. Sinds eind 1999 wordt het Landgoed geëxploiteerd door Hotel & Restaurant De Zon, waardoor naast de activiteiten op het landgoed er ook overnachtingen kunnen worden aangeboden.

Activiteiten in Vechtdal

Op een karaktertistiek boerenerf in het buitengebied ten Noorden van Ommen zijn de Galerieën en Beeldentuin Witharen te vinden. Het erf ligt aan het Fietsknooppunten netwerk en aan het Wandelnetwerk Vechtdal en is uitermate geschikt voor de kunstliefhebber. Wandels langs meubels van Louis van Vilsteren en keramiek van Thea Dijkema en geniet van een heerlijke kop koffie of thee met appeltaart.

Wil je er een dagje op uit met de kinderen? Bezoek dan het Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Geniet van meer dan 30 attracties, spetterende shows en uniek straattheater en loop van het Wilde Westen zo Mexico binnen. Om af te koelen neem je een duik in het waterpark Aqua Mexicana of geniet je in een mega groot bubbelbad van de Mexicaanse sferen.

Ben je op zoek naar een uitje in groepsverband? Boek dan een uitje bij Hiawatha Actief, een buitenactiviteitencentrum in Dalfsen met een gevarieerd aanbod, van kanotochten tot geocaching en van boerengolf tot handboogschieten.

Evenementen in Vechtdal

In de zomer vindt in Hardenberg de Vechtpark Zomermaand plaats. Vijf weekenden lang staat de stad in het teken van natuur, cultuur en sport en zijn er optredens, wedstrijden en workshops voor de hele familie. Traditiegetrouw vind in deze maand ook het Ballonfestival plaats met tientallen bijzondere luchtballonnen uit binnen- en buitenland.

In Dalfsen wordt ieder jaar, door Stichting Het Levende Dorp, het The Living Village festival georganiseerd. Een experimenteel festival dat in het teken staat van duurzaamheid, milieu educatie, spiritualiteit en muziek, theater en kunst. “Deel je wijsheid, breng plezier en schoonheid terug in de wereld en vier het leven!”

Beleef het gevoel van buiten spelen op een plek waar het leven puur en ongecompliceerd is.