Wat te doen in Hengelo

Hengelo is een grote stad in Overijssel er is altijd wat te doen!

In de provincie Overijssel is Hengelo een grote stad! Naast de stad Hengelo, kent stad ook een aantal dorpen en wijken. Kerkdorp Beckum en Buurtschappen Wollde en Oele. Hengelo is na Enschede, Zwolle en Deventer de vierde stad van Overijssel.

Wat te doen in Hengelo

Hengelo was vroeger een industriestad. In het verleden was er veel werkgelegenheid in de metaalindustrie. Daar heft Hengelo ook zijn bijnaam aan te danken,’Metaalstad’.

Hengelo kent een rijke geschiedenis. Om alles te weten te komen over Hengelo is Historisch Museum Hengelo een aanrader om te bezoeken. Het museum bestaat al vanaf 1976 en vertelt je alles over Hengelo! Ook organiseert het museum regelmatig stadswandelingen.

Het Oyfo Techniekmuseum en het Electro Radio Nostalgie Museum en Het Piet Blom museum dat in De Kasbah is gevestigd zijn musea met veel geschiedenis.

In Hengelo tref je veel historische gebouwen en kunst op straat.

Carnaval in Hengelo

In Hengelo zijn meerdere carnavalsverenigingen en wordt er jaarlijks een optocht door het centrum gehouden.

Winkelen in Hengelo

Er is een groot aanbod van winkels in Hengelo! Het winkelaanbod verspreid zich over het centrum het Westermaat Plein en diverse wijken. Het winkelhart van Hengelo in het centrum moet je zijn voor de modezaken, juweliers, opticiens, schoenen en lederwaren winkels. Op woensdagen en zaterdagen zijn er warenmarkten in het centrum op het Marktplein. Ook zijn er vele koopzondagen in Hengelo voor alle shopliefhebbers.

winkelen in Hengelo

In Hengelo kunnen cultuur liefhebbers ook hun hart ophalen. De Schouwburg in Hengelo heeft jaarlijks een prachtig aanbod van dans tot aan kindervoorstellingen en ook musicals en cabaret staan in de programmering van de Schouwburg. Daarnaast zijn er film, theater en muziekfestivals jaarlijks georganiseerd in Hengelo.

Evenementen in Hengelo

In Hengelo zijn er jaarlijks meer dan 300 evenementen! Daardoor vermaakt iedereen zich wel in Hengelo het hele jaar door! De Nacht van Hengelo slaat geen inwoner van Hengelo over! Maar ook de boekenmarkt, Heerlijk Hengelo, Koningsdag, Bevrijdingsfestival zijn drukke evenementen in Hengelo.

In de cafés worden er geregeld leuke pub quiz-en georganiseerd en voor kinderen zijn er tal van activiteiten in de vakanties.

Kijk voor alle evenementen en locaties in de kalender van Hengelo Promotie

Fietsen en Wandelen in Hengelo

Ga op de fiets Hengelo verkennen! of trek je wandelschoenen aan! In Hengelo zijn er tal van mooie wandel – en fietsroutes! Een stadswandeling, eventueel met gids dan ontdek je alle geheimen van de stad! Of bewandel de bekende Tuindorproute. Fiets naar de uitkijktoren Westag, de klim naar boven is al een work-out op zich maar eenmaal boven…dan kijk je uit over Hengelo! In het Beleefbos kun je met kinderen alles ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft en aan het Waterpark ‘t Genseler of Kristalbad kun je niet alleen lekker wandelen maar ook uitrusten, picknicken of een duik nemen in het water!

Koop bij Hengelo Promotie de de wandel- en fietsroutenetwerkkaarten en ontdek Hengelo!

Hengelo is leuk voor een dagje uit. maar ook zeker leuk voro een midweek of vakantie! Er zijn volop overnachting mogelijkheden en je kunt in heel Hengelo lekker uit eten of op een terras na een fietstocht of winkelavontuur uitrusten met een hapje en een drankje.

 

Beleef Hengelo!