Wat te doen in Hengelo

Hengelo is een grote stad in Overijssel er is altijd wat te doen!

In de provincie Overijssel is Hengelo een grote stad! Naast de stad Hengelo, kent stad ook een aantal dorpen en wijken. Kerkdorp Beckum en Buurtschappen Wollde en Oele. Hengelo is na Enschede, Zwolle en Deventer de vierde grote stad van Overijssel.

Wat te doen in Hengelo

Hengelo was vroeger een industriestad. In het verleden was er veel werkgelegenheid in de metaalindustrie. Daar heeft Hengelo ook zijn bijnaam aan te danken: Metaalstad.

Hengelo kent een rijke geschiedenis. Om alles te weten te komen over Hengelo is Historisch Museum Hengelo een aanrader om te bezoeken. Het museum bestaat al vanaf 1976 en vertelt je alles over de stad Hengelo. Ook organiseert het museum regelmatig stadswandelingen.

Het Oyfo Techniekmuseum, het Electro Radio Nostalgie Museum en Het Piet Blom museum dat in De Kasbah is gevestigd zijn musea met een rijke geschiedenis. In Hengelo tref je veel historische gebouwen en street-art, kunst op straat.

Carnaval in Hengelo

In Hengelo zijn meerdere carnavalsverenigingen. Er wordt jaarlijks een optocht door het centrum gehouden.

Winkelen in Hengelo

Er is een groot aanbod van winkelketens en boetiekjes in Hengelo. Het winkelaanbod verspreid zich over het centrum het Westermaat Plein en diverse wijken. Het winkelhart van Hengelo in het centrum moet je zijn voor de modezaken, juweliers, opticiens, schoenen en lederwaren winkels. Op woensdagen en zaterdagen zijn er warenmarkten in het centrum op het Marktplein. Ook zijn er koopzondagen in Hengelo voor de mensen die ook graag op zondag willen winkelen.

In Hengelo kunnen cultuurliefhebbers ook hun hart ophalen. De Schouwburg in Hengelo heeft jaarlijks een prachtig aanbod van dans tot aan kindervoorstellingen en ook musicals en cabaret staan in de programmering van de Schouwburg. Daarnaast worden er jaarlijks film-, theater- en muziekfestivals georganiseerd in Hengelo.

Evenementen in Hengelo

In Hengelo zijn er jaarlijks meer dan 300 evenementen. Daardoor kan iedereen zich wel vermaken in Hengelo. Het hele jaar rond. De Nacht van Hengelo slaat bijvoorbeeld geen inwoner van Hengelo over. Maar ook de boekenmarkt, Heerlijk Hengelo, Koningsdag en Bevrijdingsfestival zijn drukke evenementen in Hengelo.

In de cafés worden er geregeld leuke pub quiz-en georganiseerd en voor kinderen zijn er tal van activiteiten in de (school)vakanties.

Kijk voor alle evenementen en locaties in de kalender van Hengelo Promotie

Fietsen en Wandelen in Hengelo

Ga ook eens op de fiets Hengelo verkennen. Of trek je wandelschoenen aan. In Hengelo zijn er tal van mooie wandel- en fietsroutes te vinden. Kies voor een stadswandeling, eventueel met gids, dan ontdek je alle geheimen van de stad. Of bewandel de bekende Tuindorproute. Fiets naar de uitkijktoren Westag, een work-out an sich, dan kijk je uit over Hengelo. In het Beleefbos kun je met kinderen alles ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft. En aan het Waterpark ’t Genseler of Kristalbad kun je niet alleen lekker wandelen, maar ook even uitrusten, picknicken of een duik nemen in het frisse water.

Koop bij Hengelo Promotie de de wandel- en fietsroutenetwerkkaarten en ontdek Hengelo!

Hengelo is leuk voor een dagje uit, maar ook zeker leuk voor een midweekje weg of een vakantie binnen Nederland. Er zijn volop overnachtingsmogelijkheden en je kunt in heel Hengelo lekker uit eten of op een terras na een fietstocht of winkelavontuur uitrusten met een hapje en een drankje.

Beleef Hengelo!