Wat te doen in Salland

In het westen van de Nederlandse provincie Overijssel ligt het gebied Salland

De regio Salland ligt in het westen van de Nederlandse provincie Overijssel en omat onder andere de gemeenten Steenwijkerland en Hellendoorn.

Wat te doen in Salland

Salland is de regio aan de kronkelende IJssel met de oude Hanzestad Deventer, kleine dorpen, lichtglooiende landschappen, bolle essen en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Salland is een prachtig gebied vol kleur en charme, met prachtige wandelpaden over de Holterberg en pittoreske dorpen zoals Raalte en Wijhe.

Bezienswaardigheden in Salland

Het beschermde natuurgebied Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een bezienswaardigheid an sich, met zijn golvende heidevelden, vergezichten en uitgestrekte bosgebieden.

Aan de Paltheweg op de Sallandse Heuvelrug bevindt zich het monument voor Rijkswerkkamp Twilhaar. Een werkkamp dat in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt om mannen af te voeren naar het concentratiekamp Westerbork. Op de Sallandse Heuvelrug, in Holten, is tevens de Canadese Begraafplaats te vinden. Hier worden de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Tegen het einde van de zomer, vanaf eind augustus, staat Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in een paarse zee van bloeiende heide. Een indrukwekkend schouwspel van de natuur, ook wel De Paarse Loper genoemd. Geniet ook van de flora en fauna met meer dan 75 soorten vogels in het Nationaal Park.

Activiteiten in Salland

Bezoek Avonturenpark Hellendoorn met de hele familie en geniet van spannende attracties, mooie shows en roetsj door de reuzenglijbanen in het Slidepark. Of maak een reis door het heelal met een bezoekje aan Sterrenwacht Hellendoorn. Geniet van het adembenemende uitzicht op onze sterrenhemel en de planeten. Is het geen helder weer? Dan biedt het planetarium een bijzondere reis door de ruimte.

In Arriën op de Vechtdal Hoeve kun je op ware koesafari. Ontmoet de Brandrode Vechtdal Rund aan de oevers van de rivier en geniet van een unieke beleving op een prachtige locatie. De Vechtdalhoeve neemt je mee op een nostalgische tractor en/of huifkar naar de kudde. Of bezoek één van de schaapskooien op de Sallandse Heuvelrug en leer de kneepjes van het vak van de schaapsherder.

Overnachten in Salland

Tussen de IJssel en het Nationaal Park ligt een uniek vakantiegebied: Salland. Wil je meer van Salland zien? Blijf dan een nachtje of twee overnachten op één van de (boeren)campings, camperplaatsen of in hotels, Bed & Breakfasts of bungalows. Wordt uitgerust wakker met de opkomende zon, de frisse geur van de natuur en het uitzicht op weids landschap.

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden.

Ontdek de mooiste plekken in de regio Salland te voet, per fiets of mountainbike.