Rodermarkt

Rodermarkt

September | De Rodermarkt in Roden is iedere vierde dinsdag in september. Het hele dorp en omstreken staat in het teken van feesten en gezelligheid.

De Rodermarkt in Roden is iedere vierde dinsdag in september. Het hele dorp en omstreken staat in het teken van feesten en gezelligheid.

Rodermarkt

Ieder jaar sinds 1727 op de vierde dinsdag van september wordt in Roden de Rodermarkt georganiseerd. Rond deze van origine vee- en paardenmarkt alsmede een warenmarkt is in de loop der jaren een gehele feestweek ontstaan. De feestweek begint op de vrijdag voorafgaande aan de Rodermarkt. De vrijdag staat altijd in het teken van de opening en de minimiss en miss verkiezing van het Noorden. Zaterdag is er een parade en dinsdag de Rodermarkt. Op de woensdag na de Rodermarkt  wordt de Rodermarkt afgesloten met een kortebaandraverij. In de cafés en feesttenten staan de hele week leuke bands!

Rodermarktparade

De Rodermarktparade wordt traditioneel gehouden op de zaterdag voor de Rodermarkt. Deze parade zal bestaan uit schitterende versierde wagens afgewisseld door showbands. Ieder jaar staan er vele duizenden mensen langs de route om naar de parade te kijken en te genieten van al het moois wat de scholen en bouwgroepen bedacht en gebouwd hebben. Ieder jaar is er een speciaal thema.

Locatie Rodermarkt

Rodermarkt wordt in het centrum georganiseerd.

Bezoek de website

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs