Activiteiten december

Wat voor activiteiten zijn er zoal te doen in december?

December is altijd een hele drukke maand, laatste weken voor het einde van jaar. Je moet al zoveel bedenken om deze maand goed door te komen. Wat gaan we eten, wat trekken we aan en hoe versieren we het huis. Dan ook nog leuke activiteiten bedenken? Daar helpen wij graag even aan mee. Wij hebben wel leuke tips todo voor activiteiten december.

Notitie! Onderstaande evenementen zijn jaarlijkse evenementen. Door de pandemie gaan ze wellicht dit jaar niet door.

Kijk goed bij de organisaties (linkjes toegevoegd) of het dit jaar in welke vorm dan ook, wel of niet door gaat. Boek je uitje!

December activiteiten

Wat kun je zoal doen in december? VEEL! Er zijn tal van leuke ‘Winterse activiteiten’ te doen in heel Nederland. Maar ook binnen zijn er leuke activiteiten te bedenken om te gaan doen zoals;

 • Bowlen of Lasergamen
 • Indoor skieën
 • Bioscoop
 • Theater
 • Indoor Midgetgolfen
 • Kook Workshop
 • Schaatsen in de stad
 • Kerstmarkt

Sinterklaas is jarig in december

Begin van december staat natuurlijk in het teken van Sinterklaas. 5 december is het zover, dan is de goedheilig man jarig! In november komt Sinterklaas aan in Nederland en dan staan de winkels vol met leuk speelgoed en vol met ouders die de leukste cadeautjes willen kopen voor hun kinderen. Als de Sint en zijn pieten eenmaal in Nederland zijn mogen kinderen tot 5 december ook vaak hun schoentje zetten en is het op tv tijd voor het Sinterklaas journaal en leuke Sinterklaas films.

Lees alles over Sinterklaas

Niet iedereen viert Sinterklaas. Vooral gezinnen met oudere kinderen slaan op een bepaalt moment Sinterklaas ‘over’. Sinterklaas is natuurlijk ook een echt kinderfeest. Maar Sinterklaas wordt ook zeker uitgebreid gevierd bij verenigingen en vriendengroepen. Sinterklaas avonden met leuke spelletjes, gedichten en lekkere pepernoten staat garant voor een avond gezelligheid!

Kerst in december

Halverwege de maand kriebelt het bij vele toch wel. Kerst komt er aan! Gezelligheid in huis halen, kaarsjes aan en dan hoort een kerstboom daar toch ook wel bij. Sinterklaas is terug naar Spanje en de Kerstman komt ons land binnen. De Sinterklaas liedjes in de winkels worden vervangen sfeervolle kerstliedjes. Alle radiostations draaien de leukste Christmas Songs.

In veel steden zijn er ieder weekend in december erg leuke activiteiten zoals ijsbanen in het centrum, Kerstmarkten binnen en buiten en zijn de winkels langer open dan normaal.

Sportief in december

Ben je een echte sportieveling? Dan doe je zeker mee aan bijvoorbeeld een fietstocht of wandeltocht. Een heerlijk winterwandeling vooral als het wat sneeuwt en waait dan haal je pas echt een frisse neus! Er zijn hele leuke winterwandelingen in heel Nederland.

Bekijk de mooiste Winterwandelingen van het ANWB

December TOPtips

Ook hebben we nog een aantal TOPtips voor je!

 • Winter Efteling
  Iedereen kent De Efteling, maar iedere winter gebeurt er iets wonderlijks in Kaatsheuvel. Iedere winter krijgt het park een volledige make-over en wordt met duizenden lichtjes, prachtig versierde dennenbomen en gezellige pleinen versierd. Schaats rondjes in het IJspaleis of ga langlaufen op de langlaufbaan ’t Hijgend Hert, geniet van een heerlijke kop chocolademelk of erwtensoep.
 • Amsterdam Light Festival
  In Amsterdam is het jaarlijkse Amsterdam Light Festival in de gehele binnenstad en staan de grachten in de schijnwerpers. Ook is er ieder jaar een ander thema. De vele deelnemende kunstenaars interpreteren het thema op allerlei verassende manieren. Het Amsterdams Light Festival is een aanrader om naar toe te gaan en het is gratis!
 • Kerstcircus AHOY
  AHOY Rotterdam is tijdens de kerstdagen altijd omgetoverd tot Kerstcircus! Je ontmoet er de leukste clowns, de beste acrobaten en stoerste krachtpatsers! Laat je verassen door de diverse acts! Kerstcircus is een te gek uitje voor jong en oud!
 • Musical
  Wat dacht je van een leuke musical! In heel Nederland vindt je tal van theaters met leuke producties!
 • Dickens Festijn
  Het Dickens Festijn in Deventer is het grootste (kerst)festijn in Nederland. Het Dickens festijn is een tweedaagse evenement en wordt op initiatief van buurtbewoners en middenstanders sinds 1991 gehouden in het weekend voor Kerstmis. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit heel Nederland!
Heb je nog nog meer tips nodig? Kijk bij onze uitjes voor nog meer leuke ideeën.