Op pad! Leuke activiteiten in december

Wat voor activiteiten zijn er te doen in december?

December is altijd een drukke maand. In de laatste weken voor het einde van jaar moet er nog van alles gebeuren! Feestdagen, familiebezoekjes, en natuurlijk… eropuit! Daar helpen wij graag een handje bij. Wij hebben leuke tips to do voor activiteiten december.

Activiteiten in december

Wat kun je zoal doen in december? Veel! Er zijn tal van leuke, winterse activiteiten te doen in heel Nederland. Maar ook indoor zijn er leuke activiteiten te bedenken, zoals;

 • Bowlen of lasergamen
 • Indoor skiën
 • Naar de bioscoop
 • Theater
 • Indoor minigolfen
 • Kookworkshop
 • Schaatsen in de stad
 • Kerstmarkt

Sinterklaas

Begin van december staat natuurlijk in het teken van Sinterklaas. 5 december is het zover, dan is de goedheiligman jarig! In november komt Sinterklaas aan in Nederland en dan liggen de winkels vol met leuk speelgoed en cadeautjes. Als de Sint en zijn pieten eenmaal in Nederland zijn mogen kinderen tot 5 december hun schoen zetten en is het op tv tijd voor het Sinterklaasjournaal en leuke Sinterklaasfilms.

Kerst in december

Halverwege de maand kriebelt het bij veel mensen toch wel. Kerst komt er aan! Gezelligheid in huis halen, kaarsjes aan en dan hoort een kerstboom daar toch ook wel bij. Sinterklaas is terug naar Spanje en de Kerstman komt ons land binnen. De Sinterklaas liedjes in de winkels worden vervangen sfeervolle kerstliedjes. Alle radiostations draaien de leukste Christmas Songs.

In veel steden zijn er ieder weekend in december erg leuke activiteiten zoals ijsbanen in het centrum, Kerstmarkten binnen en buiten en zijn de winkels langer open dan normaal.

Sportief in december

Ben je een echte sportieveling? Dan doe je zeker mee aan bijvoorbeeld een fietstocht of wandeltocht. Een heerlijk winterwandeling vooral als het wat sneeuwt en waait dan haal je pas echt een frisse neus! Er zijn hele leuke winterwandelingen in heel Nederland.

Bekijk de mooiste winterwandelingen van de ANWB

December toptips

Ook hebben we nog een aantal toptips voor je!

 • Winter Efteling
  Iedereen kent De Efteling, maar iedere winter gebeurt er iets wonderlijks in Kaatsheuvel. Dan krijgt het park een volledige make-over en wordt het park omgetoverd met duizenden lichtjes, prachtig versierde dennenbomen en gezellige pleinen. Schaats rondjes in het IJspaleis of ga langlaufen op de langlaufbaan ’t Hijgend Hert, geniet van een heerlijke kop chocolademelk of erwtensoep.
 • Amsterdam Light Festival
  In Amsterdam is het jaarlijkse Amsterdam Light Festival in de hele binnenstad en staan de grachten in de schijnwerpers. Ook is er ieder jaar een ander thema. De vele deelnemende kunstenaars interpreteren het thema op allerlei verrassende manieren. Het Amsterdams Light Festival is een aanrader om naartoe te gaan en het is gratis!
 • Kerstcircus AHOY
  AHOY Rotterdam is tijdens de kerstdagen altijd omgetoverd tot Kerstcircus! Je ontmoet er de leukste clowns, de beste acrobaten en stoerste krachtpatsers! Laat je verassen door de diverse acts! Kerstcircus is een te gek uitje voor jong en oud!
 • Musical
  Wat dacht je van een leuke musical! In heel Nederland vind je tal van theaters met leuke producties!
 • Dickens Festijn
  Het Dickens Festijn in Deventer is het grootste (kerst)festijn in Nederland. Het Dickens festijn is een tweedaagse evenement en wordt op initiatief van buurtbewoners en middenstanders sinds 1991 gehouden in het weekend voor Kerstmis. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit heel Nederland!