Winkelen in Groningen

Winkelen in de Stad Groningen? Lees onze winkel tips!

Wil je een dag gaan Winkelen in Groningen? Een dag er even lekker tussen uit en shoppen in de stad? Groningen is ’the place to be!’ In de binnenstad van Groningen vind je naast bekende merken winkels ook heel veel leuke boetiekjes! Kortom, ga zeker een dagje Winkelen in Groningen.

Met Qbuzz de stad in

Als je naar Groningen gaat is het erg handig te parkeren op de vele P+R parkeerplaatsen. Qbuzz brengt je van de P+R zo richting de binnenstad. Hoe handig is dat! Bijna iedere 10 minuten gaat er wel een buslijn richting het station van Groningen. Je kunt ook parkeren in de binnenstad echter betaal je dan per kwartier of half uur en in het centrum mag je niet lang parkeren. In de parkeergarages kun je en hele dag parkeren maar kost toch gauw € 10 tot 15.- voor een dag.

Qbuzz rijdt in de provincies Groningen en Drenthe, is er geen P+R in de buurt, parkeer je auto in een dorp vlak naast de stad en rij dan met de Qbuzz relaxed de stad in!

Dagje winkelen relaxed beginnen? Pak de bus! Plan je reis met Qbuzz

Winkelen in Groningen

In het centrum zijn de grote winkelstraten zoals de Herestraat en rond de Grote Markt en het A-Kerkhof vind je de bekendere winkels zoals H&M, Pull&Bear, Vero Moda, Steps, The Sting, G-Star, Stradivarius. Je kunt hier uren lang ronddolen en tussendoor op de Grote Markt op één van de vele terrassen neer ploffen voor een hapje en drankje.

Wil je naar de kleinere winkels met een groot diversiteit aan ‘wat aans’ dan de grotere merken? Dan moet je zeker naar de ‘steegjes’ en kleinere winkelstraten die de Groninger binnenstad rijk is. In de Folkingestraat , Oosterstraat, Oude Ebbingestraat, Peperstraat, Zwanestraat, Haddingestraat daar vind je de echt de leukste winkeltjes van mode tot aan unieke woonitems en niet te vergeten koffieshops en bakkers voor de lekkerste lekkernijen.

Uiteraard valt er in Groningen naast winkelen nog veel meer te beleven. Ga bijvoorbeeld zeker even langs het Forum. In het Forum valt er genoeg te doen! Maar ga zeker even helemaal naar boven en bekijk op het dak de skyline van de grote Stad! Ga lekker uit eten in de binnenstad. Hou je van culinaire hoogstandjes of een lekkere Hollandse pot, je vind het allemaal in DE winkelstad van Nederland.

In Groningen kun je zeven dagen per week winkelen en de meeste winkels zijn ook op de zondagen geopend!

Shoptips Groningen

Er zijn nog veel meer websites, blogs die je veel tips geven om  een dagje te gaan shoppen. Bekijk ze allemaal!

Veel plezier in Groningen!