Winkelen in Drenthe

Winkelen in Drenthe,….. GEZELLIG!

Drenthe is leuk! In heel Drenthe kun je van alles doen, wandelen in de vele natuurgebieden of fietsen langs de vele routes en vergeet ook de Fiets4daagse van Drenthe niet. Maar winkelen in Drenthe kan ook in overvloede!

Winkelen in Drenthe

In Drenthe kun je heel leuk winkelen! Drenthe heeft leuke steden met veel winkels zoals in Emmen, Assen, Meppel en Hoogeveen maar ook in de kleinere dorpen zijn de leukste boetiekjes en ondernemers die met passie in hun eigen winkels staan!

Drenthe kun je niet om heen als je wilt gaan winkelen!

Tip van WattedoenVandaag…

Bushoppen door Drenthe: Assen – Eelde – Roden dagtrip

Pak de bus en reis langs de verschillende dorpen om lekker te winkelen. Start in de vroege ochtend in Assen. In de stad scoor je een ontbijtje bij Warenhuis Van der Veen en shop je alvast een leuk setje in 1 van de winkels in de straten van Assen. De bus neemt je daarna mee naar Eelde. In Eelde vind je allerlei leuke winkels.

Heb je wel goede wandelschoenen aan? Want Eelde heeft in een lange straat leuke winkels van kleding tot snuisterijen! Na de leuke boetiekjes in Eelde reis je door naar Roden, in winkelcentrum Roden zijn de leukste winkeltjes te vinden! Kleding in overvloed maar dan wel hele leuke winkels met de meest uiteenlopende merken.

In Roden geen winkels als de H&M en C&A maar allen zelfstandig ondernemers wat het winkelen een stuk persoonlijker maakt! Bij de boekhandel een groot keuze aan boeken waar je lekker kunt snuisteren en winkels waar je de leukste cadeautjes vind!

Sluit je shop dag af op de Brink in Roden bij een gezellig restaurant. Na afloop is er in de plaatselijke Theater de Winsinghhof wellicht een voorstelling of film en dan na afloop nog even het café in. De bussen rijden tot middernacht om je weer veilig naar huis te brengen!

Andere plaatsen in Drenthe zoals Hoogeveen, Emmen, Coevorden, Meppel kun je ook heerlijk winkelen!

Winkelen in Hoogeveen

In Hoogeveen is er een overdekt winkelcentrum de Tamboerpassage. In dit winkelcentrum kun je de hele dag vertoeven! In de passage vindt je een groot aantal winkels maar ook voor een lekker bakje koffie of thee kun je in de passage bij de restaurants terecht!
Je vindt er allerlei winkels van Kleding tot aan tassen en decoratie. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd, zijn er markten en is er voor de kinderen vaak vertier!

Hoogeveen is in 2011 en 2012 uitverkozen tot beste binnenstad van Nederland! De vele winkels, horecagelegenheden en markten vormen een bruisend stadscentrum. Het bijzondere waterkunstwerk moet je daarbij zeker even gezien hebben!

Bezoek Hoogeveen!

Winkelen in Emmen

Als je de naam Emmen ziet of hoort, dan denk je gelijk aan WILDLANDS, maar in Emmen is er ook een groot aanbod van diverse winkels. Dichtbij WILDLANDS is het overdekte winkelcentrum daar zijn de meest uiteenlopende winkels te vinden! Dagje winkelen in Emmen is leuk!

In de passages vindt je de landelijke ketens. maar er zijn in Emmen ook tal van kleinere winkels te vinden. In de boetiekjes vind je eens wat anders en wordt je erg leuk geholpen! In Emmen zijn er koopzondagen met leuke activiteiten. Relaxen tijdens het winkelen kan natuurlijk in de lokale restaurants en cafe’s

Emmen maakt het mee

Winkelen in Meppel

Ga eens een dag winkelen in Meppel! Waarom? Meppel heeft een gevarieerde winkelaanbod! Er zijn in Meppel leuke winkelstraten.

Zo vindt je in de Hoofdstraat, grotere winkels zoals Omoda, Hunkemöller, Vero Moda in de Woldstraat leuke boetieks en unieke winkels. en in de Kruisstraat de leukste interieur winkels en cadeau winkeltjes.

Ontdek Meppel!

Ook in de Kruisstraat een cafe waar je heerlijk een kopje koffie kunt drinken. En uiteraard kun je in Meppel ook uitgebreid eten in drinken in de cafe’s, restaurants en lunchrooms.

Maak een dag Drenthe bijzonder, duik in de historie van Drenthe bezoek een museum!

Winkelen in Coevorden

Coevorden is een vestingstad! Deze historische vestingsstad heeft ook een groot winkelcentrum, Gansehof. Gansehof is een overdekte winkelcentrum met een zeer gevarieerd winkelaanbod!

In Gansehof zijn er leuke activiteiten het hele jaar! Cultuur en Historie gaan samen in Coevorden, leer de hele stad kennen. De Ganzenmarkt is een jaarlijks groots evenement. Iedere tweede maandag van november is de jaarlijkse Ganzenmarkt en dompelt de stad terug de geschiedenis in.

Bezoek Coevorden!

Naast winkelen zijn er in Drenthe natuurlijk ook veel leuke uitjes te bedenken! Je hoeft je niet te vervelen in Drenthe!

Bezoek naast Drenthe ook de ‘buren’ Groningen, Friesland of Overijssel.