Weekendje weg in Rotterdam

Er is zoveel te doen in de prachtige havenstad dat je aan een weekend bijna niet genoeg hebt.

Weekendje weg in Rotterdam

Wat te doen tijdens je weekendje weg in Rotterdam? Er is zoveel te doen in de prachtige havenstad dat je aan een weekend bijna niet genoeg hebt. Je kan een van de vele musea bezoeken, heerlijk uit eten gaan en natuurlijk naar het casino. Speel Mega Wheel Live voor de leukste avond uit.

Beleef de grootste waterpret

Rotterdam is jarenlang de grootste haven ter wereld geweest, maar is nu ingehaald door onder andere de haven in Shanghai, China. Er is ondenkbaar veel op het water te doen in de stad. Neem bijvoorbeeld een watertaxi om de Maas te verkennen of een tripje naar Hotel New York te maken. De ritten zijn heel makkelijk online te boeken vanaf bijna 50 steigers door de hele stad heen.

De Splash Tour is een bustour. Je komt langs de mooiste plekken in de stad. Eerst rijd je door de stad lang bijzondere plekken, maar dan duikt de bus het water in. Dit maakt de Splash Tour erg uniek vergeleken met de andere in Rotterdam. Je kan ook voor een rondvaart kiezen. Geen gekke bussen die het water in rijden, maar gewoon een boot die onder andere onder de Erasmusbrug en Willemsbrug door vaart.

Voor de liefhebbers is het mogelijk om een rondleiding door de Rotterdamse haven te krijgen. Over de lengte van 40 kilometer meren allerlei containerschepen aan en is het 24/7 druk.

Doordat de haven van Rotterdam jarenlang de grootste ter wereld is geweest kwamen er veel bezoekers op af. Na een drukke dag op het water kan je er ook nog een nachtje op slapen. Er zijn vele mooie accommodaties op het water.

Het stoomschip SS Rotterdam heeft meer dan 254 beschikbare kamers.

De Highlight van Rotterdam

Heb je geen zeebenen? Dan is er genoeg te voet te doen. Rotterdam heeft vele iconische gebouwen in de stad. Je kan lans de Kubuswoningen lopen, een rondje in de Markthal doen en bijvoorbeeld het Stadhuis bezoeken. Tijdens het wandelen loop je langs de mooiste street art. De gemeente geeft kunstenaars steeds meer de ruimte om kale gebouwen tot iets moois om te toveren. De bekendste kunstwerken zijn van Make it happen en de initiatieven van Pow Wow en Rewriters010..

De winkelstraten in Rotterdam stellen ook niet teleur. Iedereen die van shoppen houdt vindt wel zijn of haar favoriete winkel. De dure merken zoals Prada, Gucci en Louis Vitton zijn er te vinden in de Bijenkorf, maar ook betaalbaardere merken zoals de H&M. Als je de tijd hebt is het leuk om alle boetiekjes in te lopen. De stad barst namelijk van de creativiteit.

De geschiedenis van Rotterdam

Rotterdam heeft minder oude gebouwen dan bijvoorbeeld Amsterdam. De skyline van Rotterdam bestaat uit nieuwe wolkenkrabbers, maar in de Oude Haven vind je nog wel wat gebouwen van vroeger terug.

Dit komt door het bombardement in 1940. De stad heeft zich sindsdien volledig moeten herbouwen. De sporen van het verleden zijn overal te vinden en geven een geweldige geschiedenisles over de stad.