Wat te zien en te doen in Florida

Wat te zien en te doen in Florida

Wat te zien en te doen in Florida. Reizen naar Florida is geweldig en kan op elk moment van het jaar. Iedereen kent de prachtige stranden aan beide kusten van Florida. Of aan de oostelijke oever van de Atlantische Oceaan of de westkust van de Golf van Mexico, veel uitnodigende zandstranden wachten op je en alle mogelijke watersporten zijn beschikbaar.

Waaronder diepzeevissen in Florida, zeilen en jetskiën. Als je Florida bezoekt in maart, kun je de honkbal helden zien voorbereiden op het komende seizoen. Er zijn geen slechte zitplaatsen in deze kleine, fan vriendelijke honkbalstadions.

Everglades National Park en Kennedy Space Center

Wat te zien en te doen in Florida. Florida is de thuisbasis van een aantal unieke attracties. Everglades National Park bevat meer dan 1,5 miljoen hectaren prachtig land en water, nog steeds in hun natuurlijke omgeving. De park inwoners omvatten meer dan 350 soorten vogels en meer dan 600 soorten vissen, samen met slangen, alligators en schildpadden.

Op Kennedy Space Center kunt je een rondleiding volgen, waar tegenwoordig nog steeds lancering plaatsvinden. Op de tour, kun je de Space Shuttles Launch Pad nog steeds zien. Onder een Saturn V-raket doorlopen en bekijk een aantal speciale gemaakt IMAX-films.

St. Augustine in Florida

St Augustine in Florida

St. Augustine in Florida

Veel mensen vergeten de plaats St. Augustine waar Ponce de Leon landde in 1513. Bijna 100 jaar voordat de Engelsen voet aan wal zette in Jamestown of op Plymouth Rock.

De meeste van de Verenigde Staten oudste gebouwen zijn hier gevestigd, waaronder het oudste huis en de oudste houten schoolgebouw.

De Koloniale Spaanse wijk is volledig gerestaureerd en gereconstrueerd vol met  gebouwen die je het Spaanse koloniale leven laten ervaren.

De grote attracties in Orlando Florida

Natuurlijk, iedereen is bekend met veel van de grote attracties die Orlando te bieden heeft. Vooral in Orlando is veel te doen en te beleven op dat gebied. Walt Disney World Orlando met zijn 4 thema parken, 2 waterparken, Downtown Disney en Wide World of Sports Complex biedt voor elk wat wils.

Je kunt gemakkelijk alleen al een week in Disney verblijven om alles te zien en mee te maken.  Universal Orlando laat films tot leven komen en de Islands of Adventure heeft “thrill rides” voor iedereen.  Dierenliefhebbers kunnen genieten van het zeeleven in SeaWorld.

Cultuur in Florida

Jackie Gleason Theater in Miami Beach

Jackie Gleason Theater in Miami Beach

Cultuur wordt niet vergeten in Florida.  Theater liefhebbers komen aan beide kust zijdes aan hun trekken.

Het Jackie Gleason Theater in Miami Beach, het Broward Center in Ft. Lauderdale en het Kravis Center in West Palm Beach brengen Broadway-producties naar de oostkust.

Zeker niet vergeten, de westkust heeft Tampa Bay Performing Arts Center, Ruth Eckerd Hall in Clearwater en Mahaffey Theater in St. Petersburg.

De Florida Keys, op het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten, bieden zowel zandstranden als rotsachtige stranden. Dit artistieke gebied was het huis waar Ernest Hemingway meer dan 10 jaar woonde en schreef er: “Voor wie de klok luidt.”