Wat te doen op een regenachtige zomerdag?

Niemand hoeft zich te vervelen, ook niet als het regent.

Wanneer het zomer is, hoop je natuurlijk op een heerlijk zonnige en warme dag. Helaas is dit lang niet altijd het geval en kan het ook wekenlang regenen. Dit is natuurlijk jammer, maar je kunt wel de kans grijpen om andere leuke activiteiten te ondernemen die je normaal niet zou doen op een mooie zomerdag. Hier zijn vier activiteiten om te doen op een regenachtige zomerdag.

Pak de tuin aan

Wil je lekker thuisblijven? Misschien wil je wel eens paddo’s kopen en iets nieuws uitproberen, maar je kunt ook gewoon lekker de tuin aanpakken. Veeg de bladeren op, maak de tuin klaar voor de zomer of winter, plant wat mooie bloemen en snoei de bomen. Het fijne van tuinieren in je vrije tijd is dat niets moet. Ben je na een uur al klaar met tuinieren? Prima! (En na zo’n actieve sessie in de tuin kun je best eens het sporten overslaan: win-win!). Vergeet niet je tuinspullen lokaal te kopen, zo steun je de lokale ondernemers!

Een culinaire avond

Je kunt de tijd die je eigenlijk had willen spenderen aan in de zon liggen, ook spenderen aan je kookkunsten verbeteren. Zo kun je een ingewikkeld recept maken dat al een tijdje op je lijst stond, maar je kunt ook een aantal vrienden uitnodigen en samen genieten van hetgeen dat je die dag gebakken of gekookt hebt. Zo kun je aan de slag gaan met bakken en koken en daarbij ook gezellig bijpraten met vrienden.

Haal je creatieve kant naar boven

Je kunt er ook voor kiezen om je oude schilder- of tekenset tevoorschijn te toveren en creatief aan de slag te gaan. Zo zou je op YouTube een video kunnen opzoeken met een stap-voor-stapuitleg van het schilderen van een landschap. Wanneer je niet zo houdt van tekenen of schilderen, kun je ook op een andere manier creatief zijn. Zo zou je sieraden kunnen of een fotoboek kunnen maken.

Kom volledig tot rust met een spa dag

Je kunt jezelf ook verwennen met een spa dag. Je zou natuurlijk naar een spa kunnen gaan, maar wanneer je wat geld wilt besparen kun je ook prima thuis een spa dag organiseren. Zet rustgevende muziek aan, steek wat geurkaarsen aan en geniet van een warm bad met badschuim of badzout. Je kunt ook een gezichtsmasker gebruiken, je nagels lakken en je huid verzorgen met een fijne crème. Eventueel kun je zelf ook makkelijk een scrub, masker of lotion maken van ingrediënten die je al in huis hebt.

Er staan veel recepten online, waardoor je dit in een paar minuten gemaakt hebt. Zo kun je heerlijk genieten van een spa dagje.

Wat ga jij doen op je vrije dag?