Wat te doen op een dagje vrij?

Redactie /box]

Soms kan het net zo voelen als wanneer je op Netflix zit en er zoveel keuzes zijn dat het overweldigend wordt, en uiteindelijk kijk je niets. Dat kan gebeuren op een vrije dag. Er bestaat natuurlijk geen goede of foute manier om een vrije dag door te brengen. Naast de onvermijdelijke saaie taken die je op zo’n dag moet uitvoeren (zoals de vuilnis buiten zetten en melk kopen), biedt het ook een uitgelezen kans om aan je persoonlijke groei te werken, nieuwe dingen uit te proberen of simpelweg te gaan shoppen voor een Volero vloerkleed.

Dus, of je nu op zoek bent naar activiteiten om alleen te doen op een vrije dag of dingen om thuis te doen, je zult zeker wat ideeën vinden in dit artikel!

Bezoek wat bedrijven en kringloopwinkels

Het is natuurlijk heerlijk om even te gaan shoppen voor een knus vloerkleed of die ene lamp wat je op het oog hebt. Dus op je volgende vrije dag zou je jezelf een budget en een lijstje kunnen geven en kijken wat je kunt vinden in (tweedehands)winkels. Sluit de dag af in een gezellig café dat door een familie wordt gerund.

Nieuwe hobby?

Denk je aan het schrijven van een boek? Heb je interesse in het starten van een moestuin? Misschien pottenbakken? Je vrije dag is het perfecte moment om ermee te beginnen.

Als je dit nu niet aanpakt, is de kans groot dat het er nooit van komt, omdat je snel weer aan het werk bent. Stel jezelf als doel om de eerste stap te zetten richting het starten van die nieuwe hobby op je volgende vrije dag. Of je nu de bibliotheek bezoekt voor meer informatie, online onderzoek doet, of gewoon de knoop doorhakt en begint! Het begin is vaak het moeilijkst.

Je kunt ook thuis renovatie aan dit punt toevoegen (vooral omdat decoratie en interieurontwerp tijdsintensieve hobby’s kunnen zijn die een paar vrije dagen vergen!). Je vrije dag zou het ideale moment kunnen zijn om wat oud meubilair op te knappen, een beetje te schilderen of zelfs je vloer te veranderen.

Het leggen van tapijttegels in verschillende kleuren is een uitstekende manier om te experimenteren met vloerbedekking.

Lekker opruimen

Van alle genoemde punten is dit degene die het meest waarschijnlijk aantrekkelijk zal zijn. Voor sommigen is opruimen een plezierige bezigheid. Er zijn ook geldige redenen om rommel uit je leven te verwijderen. Een andere optie is je inzetten als vrijwilliger voor een doel waar je gepassioneerd over bent. Als je graag actief bezig bent, kan dit een geweldige keuze zijn.

Hoewel het je vrije dag is van werk, biedt vrijwilligerswerk beloningen en voordelen, zowel voor je mentale welzijn als voor degenen of de goede doelen waar je vrijwilligerswerk voor doet.

Ga naar buiten en breng wat tijd door in de natuur

Als dat niet mogelijk is, probeer dan in ieder geval niet de hele dag binnen te blijven. Dit gebeurt waarschijnlijk vaak gedurende de week wanneer je op een kantoor werkt! Besteed wat tijd in je tuin of maak een wandeling in het nabijgelegen park. Er zijn zo nog tal van dingen die je kunt doen op een vrije dag.

Misschien naar de spa? Saaie klusjes doen zoals de belasting?

Kijk even wat jij leuk en ontspannen vind om te doen!