Wat te doen na Corona

Hoe gaan we na Corona naar de leukste uitjes en evenementen?

Corona zet Nederland op zijn kop! We zijn kwetsbaarder dan we ooit en hebben met een Intelligente Lockdown moeten (leren) leven.

Onze premier legde het ons op om thuis te blijven. En er is geen onderscheid. Arm of rijk, jong of oud, allochtoon of autochtoon. Alle regels omtrent het Corona virus dienden na geleefd te worden en nog steeds. Alle scholen dicht, winkels, culturele instanties, restaurants, hotels waren of zijn gesloten! Evenementen zijn afgelast, we mogen niet sporten en we mogen niet de straat op of thuis samenkomen met (te) veel mensen. Overal werd de anderhalve meter afstand gehanteerd.

Je mag even snel naar de supermarkt of plaatselijke bakker of winkel, je mag de hond snel uit laten of even een blokje om op gepaste afstand, maar meer niet!

Iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven!

Nederlanders zijn creatief

De eerste weken van de lockdown is iedereen nog positief gestemd. ‘We leren er mee om te gaan’.

We moeten thuis blijven om gezond te blijven en dat is het allerbelangrijkste. Online komen de mooiste, leukste en gezelligste tips om je maar niet te vervelen. Kroegen organiseren de online pubquizen. Kinderen spelen verstoppertje in huis, doen een uurtje huiswerk per dag en wordt er zoveel mogelijk thuis gewerkt. Vergaderingen online met de kinderen op de achtergrond is een gewoonte geworden.

Oude hobby’s zoals puzzelen, handwerken, kaart- en bord spelletjes zijn weer modern. Schilderen, techniek, LEGO, koken en bakken in de keuken en uren lang gamen hoort er natuurlijk ook bij. Ook bekende Nederlanders zetten de leukste ideeën op Instagram en wij Nederlanders volgen het maar al te graag! Het is vermakelijk en we krijgen er leuke filmpjes van te zien op sociale media.

Maar na een paar weken is het toch tijd dat de Premier aan geeft dat we weer iets mogen. Pasen, Koningsdag  en Bevrijdingsdag we vieren het allemaal niet dit jaar! Ook Moederdag en Pinksteren gaat niet door zoals we het graag vieren!

Het doel is natuurlijk om Corona te bestrijden, en dat gaat ons lukken ook! Wij, Nederlanders zijn gehoorzaam, we doen dit met elkaar. We respecteren elkaar, nu meer dan ooit! Maar, onze ouderen vereenzamen en ook huishoudens voelen de druk. Het is allemaal heel erg en de zorg heeft het natuurlijk zwaar. Maar ook ondernemers worden hard getroffen. Veel bedrijven zijn dicht en hebben geen inkomen.

Dit virus raakt iedere inwoner van Nederland en ieder bedrijf!

Wat te doen na Corona

Helaas werkt het niet zo dat na de Intelligente Lockdown gelijk iedereen weer de straat op mag. Eerst gaan de winkels weer beetje bij beetje open maar je mag niet ‘zomaar’ weer uitgebreid gaan winkelen. Je gaat naar de winkel voor de hoognodige boodschappen en dan weer naar spoedig naar huis. We moeten leren leven met de anderhalve meter samenleving.

Anderhalve meter samenleving

Mogen we er nog wel spontaan op uit in Nederland?

Musea en Pretparken gaan wellicht weer open, maar daar kun je niet zomaar heen. Vooraf moet je een kaartje kopen om het park of musea te bezichtigen. Een pretpark zal ook de nodige regels moeten hanteren.

We vragen het ons allemaal af;

Er worden allemaal regels en draaiboeken geschreven waar we ons dan allemaal aan zullen moeten houden. Is dit nog wel te doen?

Lopen we straks allemaal met mondkapjes op in Nederland? Mogen we nog wel weg in Nederland?

In Nederland

Alle provincies gaan er anders mee om. Zo lijkt Corona in Noord-Brabant te zijn ontstaan en zijn er in het Noorden van Nederland bijna geen klachten ontstaan. Het kan helaas niet dat Drenthe, Groningen en Friesland eerder ‘open’ mag en dat je er daar weer op uit mag.

Gaan we straks weer gezellig uit eten in Nederland, uitjes bezoeken of naar de Waddeneilanden om uit te waaien op de stranden. Kunnen we weer eens de plaatselijk kroeg in voor een avond gezelligheid met vrienden een drankje en muziek. Vieren we het leven weer na deze pandemie?

Raadpleeg ook de website van het RIVM daar vind je ook het laatste nieuws. Zorg in de Regio brengt regionale kranten uit waar je ook het laatste nieuws uit je regio kunt lezen. Lees hier alle kranten online.

De tijd zal het leren! #staystrong #stayhealthy #stayhome