Wat te doen met Vaderdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor Vaderdag!

Omdat er een Moederdag is, moet er natuurlijk ook een Vaderdag zijn. Vaderdag is altijd op de derde zondag van juni. Tijdens deze dag worden de rollen omgedraaid en zorgen de kinderen voor hun vader in plaats van andersom. Hieronder hebben wij een paar uitjes uitgelicht voor wat je die dag allemaal kunt doen met jouw vader!

Een actieve Vaderdag

Vaders zijn natuurlijk cool, sterk en stoer. Wil je iets cools en stoers doen met je vader maar je weet niet wat ? Hieronder hebben wij een paar tips op een rijtje gezet.

  • Ga lekker racen tegen jouw vader op de kartbaan in jouw provincie in bijvoorbeeld Groningen bij Kartracing & Bowling Groningen of in Amsterdam bij Silverstone Partycenter waar je onder anderen ook kan Lasergamen !
  • Of wil je toch liever racen door het bos ? Hou een mountainbikewedstrijd tegen jouw vader en kijk wie er gaat winnen.  Er zijn vast wel een aantal mountainbikeroutes bij jou in de buurt of provincie bijvoorbeeld in Zuid-Limburg kent men meer dan 400 kilometers aan bewegwijzerde off-road trails verpakt in totaal 20 mountainbikeroutes of in het mooie Veluwe waar je gewoon rustig door het natuur kan fietsen, zelfstandig of met een gids.
  • Je kan ook heel stoer gaan paintballen met jouw vader in jouw provincie bijvoorbeeld in het grootste combatpark van Nederland in Almere waar je niet alleen kan paintballen maar ook Airsoften, Lasergamen en Boogschieten of bij Fundustry in Rotterdam waar je Indoors- en Outdoors kan paintballen.

Een dierlijke Vaderdag

Een dagje naar de dierentuin vindt iedereen wel leuk. Ga gezellig met Vaderdag een dagje naar de dierentuin ! Zowel kinderen maar ook ouders vinden het leuk om verschillende dieren te zien die uit verschillende landen komen. Neem een kijkje in Ouwehands Dierenpark waar je panda’s kunt zien uit China of ga gezellig aapjes kijken in Apenheul. Of ga natuurlijk naar één van de vele andere dierenparken in Nederland.

Een leerzame Vaderdag

Houd je vader toch liever van iets rustiger ? Ga dan gezellig met jouw gezin of alleen jouw vader naar het museum ! Via het museum ga je eigenlijk terug in de tijd en leer je hoe het vroeger was. Nederland heeft verschillende musea’s, zo is er een Sinterklaasmuseum in Westzaan, Noord-Holland, Klompenmuseum in Eelde, Drenthe en een Bonami Spelcomputer Museum in Zwolle, Overijssel.

Natuurlijk kan je gewoon gezellig door het bos wandelen, gezellig samen een boek lezen of met mooi weer thuis lekker barbecueën. Zo lang je met jouw vader bent, is Vaderdag al leuk genoeg.