Wat te doen met moederdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes voor Moederdag!

Wat te doen op moederdag. Ben je op zoek naar een leuk idee voor Moederdag? Er zijn talloze mogelijkheden, wij helpen u graag een eindje op weg met een aantal ideeën.

Wat is er te doen met Moederdag?

Moederdag is natuurlijk dé dag bij uitstek om alle moeders eens te verwennen en op deze manier te bedanken voor alle zorg die ze in het afgelopen jaar aan hun kinderen hebben besteed. De rollen worden omgedraaid, op Moederdag zorgen de kinderen voor hun moeder!

Wanneer is het Moederdag?

Dit is niet ieder jaar hetzelfde, net als vele bijvoorbeeld de Paasdagen. Elk jaar op de tweede zondag in mei is het Moederdag.

Een cadeau kopen voor Moederdag

Dit is eigenlijk stap 1. Niks maakt moeders zo blij op Moederdag dan een cadeautje.

En nee, dit hoeven geen dure dingen te zijn. Het gaat bij Moederdag vaak om de zelfgemaakte dingen. Een ketting van macaroni, een asbak van klei (ook al rookt ze niet). Als er maar aandacht aan mama wordt besteed dan is zij blij.

Mochten je kinderen nog te klein zijn om zelf wat te maken dan kunnen de papa’s en/of andere mama’s dit ook doen. Maak een mooie fotoreportage van je kind, laat deze afdrukken op canvas of print het op mooi papier en je zult zien dat mama er erg blij mee is.

Bloemen voor Moederdag

Aandacht voor moeder op Moederdag

Een veel gehoord iets van kinderen is, “Er is toch ook geen kinderdag!”. Nee dat klopt, maar mama’s zijn natuurlijk wel erg speciaal voor het gezin. Moeders zorgen er toch maar weer dagelijks voor dat alles weer goed loopt. Kinderen op tijd naar school, lunchtrommels mee, uit school weer brengen naar de sport, ondertussen het huishouden nog regelen en ook nog eens werken.

Iedere dag heel druk maar ze doen dit met alle liefde voor het gehele gezin. Met Moederdag is het daarom extra belangrijk om wat aandacht aan mama te geven.

Een extra knuffel, even handje vasthouden bij het lopen en natuurlijk gewoon erg lief voor haar zijn.

Cadeautje voor Moederdag

Bedenk een leuk cadeautje voor Moederdag! Ga net als vroeger creatief aan de slag of bedenk een leuk presentje. Heeft je moeder een hobby, is ze creatief? Geef haar bijvoorbeeld iets van Diamond Painting! Maak een mooie foto, stuur deze op en ontvang een pakketje zodat je moeder kan knutselen!

Houdt je moeder van haken of breien? Talloze leuke hobbywinkels online of bij jou in de buurt te vinden voor het creatieve cadeautje voor Moederdag zijn daar te vinden!

Boek een overnachting tijdens Moederdag!

Moederdag valt zoals elk jaar op een zondag, dus wat let het je om er een heel weekend weg van te maken? Dat zal moeder vast kunnen waarderen! Ga lekker met het hele familie een weekendje weg, en zet mama in het zonnetje.

Er zijn talloze mogelijkheden in het weekend van Moederdag. Van een gezellige bed and breakfast tot luxe hotels, er is voor ieder wel wat wils. De keuze is reuze tijdens Moederdag, dus boek snel!

uit eten voor Mederdag

Avondje naar het theater op Moederdag?

Een uitje dat altijd leuk is voor moeders is een avondje naar het theater. Gelukkig zijn daarvoor mogelijkheden genoeg. Door heel het land worden leuke voorstellingen georganiseerd in allerlei genres.

Bekijk de website Theaters in Nederland en bezoek het theater.

Andere uitjes tijdens Moederdag

Staat het uitje van je keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van je keuze voor andere mogelijkheden.

Voor je het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen op Moederdag!

Er zijn talloze dingen te doen op Moederdag!