Wat te doen met Koningsdag Den Haag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes voor Koningsdag in Den Haag

Wat te doen met Koningsdag Den Haag, daarvoor zijn talloze mogelijkheden! Van lekker rondstruinen op een gezellige vrijmarkt tot uitbundig feesten op een festival, er is echt voor ieder wat wils.

Koningsdag in Den Haag

Koningsdag is natuurlijk de opvolger van Koninginnedag. Koningsdag valt elk jaar op 27 april. Daarop is één uitzondering, en dat wanneer Koningsdag op een zondag valt. Er is besloten dat deze dag niet op een zondag mag vallen en dus wordt in deze jaren Koningsdag één dag vervroegd en wordt het feest op zaterdag 26 april gevierd.

Vrijmarkten op Koningsdag in Den Haag

Als u denkt aan Koningsdag, dan denkt u waarschijnlijk direct aan de vrijmarkt. En ook in Den Haag kunt u hiervoor uiteraard terecht. Vooral veel kinderen grijpen deze leuke dag aan om hun overbodige speelgoed en bijvoorbeeld kleren die te klein zijn op kleedjes of kraampjes aan de weg te verkopen. Zo verdienen zij een leuk zakcentje, en scoren bezoekers een leuk koopje!

Onder andere in de Frederik Hendriklaan, de Langebeestenmarkt en de Thomsonlaan in Den Haag wordt een grote vrijmarkt georganiseerd. Naast de verkoop van tweedehands spulletjes is er vaak ook nog een leuk randprogramma met verschillende activiteiten voor jong en oud.

Lees alles over de vrijmarkten in Den Haag

Nationale Geraniummarkt in Den Haag

Jazeker, ook dit jaar wordt weer de Nationale Geraniummarkt georganiseerd tijdens Koningsdag op het Lange Voorhout. Van ’s morgensvroeg tot het einde van de middag bieden standhouders hier weer een ruime keuze op het gebied van geraniums. Ook vindt u er een ruim aanbod aan zomerbloeiende perkplanten, vaste planten, vetplanten, kuipplanten en kleine heesters. Een leuk evenement op Koningsdag in Den Haag dat u niet mag missen.

Life I Live festival

Ieder jaar wordt op Koningsdag weer het leuke Life I Live festival georganiseerd in Den Haag. Het festival speelt zich af in het gehele hart van de stad, onder andere op het Kerkplein, de Grote Markt en de Lange Voorhout. Al sinds 2011 wordt dit leuke festival georganiseerd, in de loop der jaren is het uitgegroeid tot een groot en populair festival. De echte muziekliefhebber wordt hier op zijn wenken bediend. Daarnaast wordt ook de inwendige mens goed verzorgd, er zijn verschillende foodtrucks te vinden. Er is een ruim aanbod met onder andere biologische producten.

Verschillende mogelijkheden op Koningsdag in Den Haag

Naast bovenstaande opties is er nog veel meer te doen op Koningsdag in Den Haag. U kunt onder andere een rondvaart volgen, het Haags Historisch Museum bezoeken of een leuke wandeling maken door de mooie stad.

Mogelijkheden genoeg om te doen op Koningsdag in Den Haag!