Wat te doen met Kerst

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes en tips om te gaan doen met Kerst!

Als je denkt aan kerst dan denk je meteen aan de kerstman, cadeautjes, warme chocolade melk, familie en vrienden en natuurlijk gezelligheid ! Wat te doen met Kerst? Kinderen hebben kerstvakantie en tijdens kerst is er altijd wat leuks te doen. Hieronder hebben wij een paar uitjes voor je uitgelicht.

Kerstmarkt

Ieder jaar met kerst zal er door het land heen allerlei kerstmarkten georganiseerd worden. Velen denken dat je perse naar Duitsland moet gaan om mooie kerstmarkten te zien, maar hier in Nederland hebben wij ook mooie kerstmarkten.

  • Dordrecht organiseert de Dordtse Decemberdagen met een Dwaalspoor wandelroute, een Decembermarkt en een Winterplein.
  • De kerstmarkt in Deventer wordt ook wel het Dickens Festijn genoemd. Het straatbeeld veranderd naar een negentiende-eeuws tafereel en personages zoals Scrooge, Oliver Twist en Mr. Pickwick komen tot leven.
  • Ga naar de mooiste kerstmarkt van Nederland: Valkenburg. In Valkenburg beleef je een sprookjeskerst! Ga eindeloos wandelen, geniet van de duizenden kerstlichtjes en laat de kerstliefde door je maag gaan in Valkenburg.

Amsterdam Light Festival

Ga gezellig met z’n tweeën of samen met het gezin naar Amsterdam waar de straten mooi versierd zijn met vele lichtjes. Niet alleen de straten van Amsterdam worden mooi versierd maar tijdens het lichtkunstfestival Amsterdam Light Festival zullen ook de grachten bakens van licht zijn! Je kunt van lichtejs genieten per boot, fiets of lopend.

Lees alles over het Amsterdam Light Festival

Als je toch al in Amsterdam bent, kan je geliefde of gezin ook een kijkje nemen bij het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré of ga naar het Museumplein waar de wintermarkt genaamd “Ice Village” van Amsterdam staat.

Schaatsen

Als je denkt aan kerst denk je natuurlijk ook aan schaatsen! Op verschillende plekken in het land worden schaatsbanen geplaatst of als het goed vriest worden natuurschaatsbanen geopend. Je kan ook op een bevroren sloot of kanaal schaatsen maar dan moet het echt heel goed bevroren zijn!

Lees nog meer winterse activiteiten tips!

Theater

Alle theaters in Nederland hebben ook tijdens de kerstvakantie leuke programma’s voor jong en oud. Alle theaters zijn al sfeervol ingericht maar tijdens de kerst is het nog mooier en sfeervoller! Ook de favoriete musicals in Nederland zoals Pietje Bell of Pretty Woman spelen in de kerstvakantie extra voorstellingen.

Winkelen

De uitverkoop is tijdens de kerstvakantie begonnen! U kunt naar de grote steden zoals Zwolle, Groningen, Amsterdam of Utrecht gaan waar u heerlijk kunt shoppen. Reist u eens met de trein, dan kunt u zich in alle rust voorbereiden op de vele kilometers shoppen! Uiteraard zijn er ook kleinere plaatsen waar u heerlijk kunt shoppen. In de kleinere plaatsen vind u exclusieve winkeltjes en ondernemers die niet onder een grote naam hun eigen winkel runnen. Bij deze winkeliers vind u rust en aandacht maar vooral kwaliteit!

Kortom er is van alles te doen in de Kerstvakantie!