Wat te doen met kerst

Wat te doen met kerst. Ieder jaar in december vieren we wereldwijd kerst. Familie is de kern van de kerstperiode. Wat kun je doen met kerst om deze onvergetelijk en leuk te maken?

Wat te doen met kerst?

[column size=1/4]alle uitjes

Bekijk alle uitjes in Nederland

[/column]

[column size=1/4]top 10 uitjes

Top 10 uitjes van Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle uitjes in nederland

Bekijk alle uitjes per provincie[/column]

[column size=1/4]alle evenementen

Alle evenementen in Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle kinderuitjes

Alle uitjes voor de kinderen

[/column]

[column size=1/4]alle actieve uitjes

Alle actieve uitjes in Nederland

[/column]

[column size=1/4]alle uitgaan en culinaire uitjes

Alle uitgaan en culinaire uitjes

[/column]
[column size=1/4]alle bezienswaardigheden nederland

Bezienswaardigheden in Nederland

[/column]

wat te doen met kerst

Wat te doen met kerst?

Natuurlijk zijn er de traditionele dingen die we meestal doen. Kerstboom versieren, samen aan het kerstdiner, cadeaus uitpakken en noem maar op. In principe kun je daar eerste en tweede kerstdag wel mee vullen. Maar er zijn nog veel meer leuke dingen die je kan doen met kerst. Er is altijd wat te doen met kerst.

Wat te doen met kerst: naar het theater?

Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Wat te doen met kerst? Bezoek een van de vele theaters die Nederland rijk is. Tijdens de kerstperiode zijn de agenda’s van de diverse theaters gevuld met voorstellingen. Vaak ook speciale kerstvoorstellingen die je kan bezoeken.

De meeste theaters staan helemaal in het teken van kerst. Uiteraard met bijbehorende kerstversieringen om je helemaal in de stemming te brengen. Ben je op zoek naar een theater bij jou in de buurt. Of als je wilt weten welke voorstellingen spelen tijdens de kerstperiode, neem dan een kijkje op Theaters in Nederland. De website voor alle theaterliefhebbers. Je vind daar alle theaters in Nederland en alle voorstellingen, zoals musicals, cabaret en allerlei andere theatervoorstellingen. Ook in het theater is altijd wat te doen met kerst.

Wat te doen met kerst: naar het kerstcircus?

kerstcircus ahoy

Kerstcircus Ahoy Rotterdam

Wat te doen met kerst? Ga met de familie naar een kerstcircus. Traditioneel rond kerst zijn er door het hele land kerstcircussen. Geniet van spectaculaire shows met optredens van acrobaten, lachen met clowns en vergeet niet de wilde dieren.

Nederland kent vele kerstcircussen. Neem bijvoorbeeld het kerstcircus in Ahoy te Rotterdam. Al ruim 45 jaar de leukste circusbeleving. Shows met vertederende pony’s, muzikale clowns, fantastische trapeze-acts en unieke grondacrobatiek.

Een ander populair kerstcircus in Nederland is het Wereldkerstcircus in Carre te Amsterdam. Het is het meest bekroonde Wereldkerstcircus van over de hele wereld. Het Wereldkerstcircus in Carre trekt jaarlijks ook verreweg het meeste aantal bezoekers. Ieder jaar weten 50.000 wat te doen met kerst: het Wereldkerstcircus bezoeken! Leuk uitje voor de kinderen als je wat wilt doen in de kerstvakantie.

Kerstmarkten bezoeken rond de kerst?

Kerstmarkten bezoeken?

Kerstmarkten bezoeken?

In de periode voor kerst worden vele kerstmarkten georganiseerd in binnen- en buitenland. Een kerstmarkt wordt buiten gehouden.

Deze kerstmarkten zijn soms eenmalig, maar er zijn ook kerstmarkten die enkele weken gehouden worden.

Op een kerstmarkt vind je allemaal kraampjes. De ene nog mooier dan de andere. Er zijn zelfs die compleet bestaan uit een klein huisje.

Een kerstmarkt is de plek voor al je kerstinkopen. Met name kerstversieringen voor binnen en buiten. Vergeet ook niet al het lekkere eten en drinken die verkrijgbaar is. Natuurlijk met de nodige Glühwein.

Kerstmarkten in Nederland

Nederland kent sinds jaren verschillende kerstmarkten. Al is het in Nederland nog niet zo groot als in Duitsland, het wordt wel steeds populairder. De populaire kerstmarkten van Nederland zijn te vinden in Valkenburg (Gemeentegrot in Valkenburg), Dordrecht, Deventer (het Dickens Festijn) en Haarzuilens (Country & Christmas Fair).

Ben je op zoek naar een kerstmarkt in Nederland bij jou in de buurt? Neem dan een kijkje op de pagina Kerstmarkten in Nederland voor het totale overzicht.

Kerstmarkten in België

Tijdens de kerst is er ook altijd wat te doen in België. Naast alle andere activiteiten die België rijk is, worden er ook jaarlijks kerstmarkten georganiseerd. In België vind je vaak de kerstmarkten in de grote steden: Brussel, Antwerpen, Brugge, Luik en Leuven. De grootste kerstmarkt van België vind je in Luik.

Ben je op zoek naar alle kerstmarkten in België? Kijk dan op de pagina kerstmarkten in België.

Kerstmarkten in Duitsland

Duitsland kent een rijke traditie op het gebied van kerstmarkten. Vele Nederlanders rijden jaarlijks in december naar Duitsland om daar een kerstmarkt te bezoeken. Duitsland heeft ook van alle landen de meeste markten.

De meest populaire markten vind je in de volgende steden in Duitsland: Aken, Augsburg, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Erfurt, Frankfurt, Hamburg, Keulen, Neurenberg en Stuttgart.

Het complete overzicht en meer informatie vind je op de pagina kerstmarkten in Duitsland.